Футбол. Останній тур чемпіонату країни перенесли з неділі на сьогодні. Торік Президент України Віктор Ющенко підписав указ, відповідно до якого 18 травня відзначається День пам’яті жертв політичних репресій. Отож, грати в футбол, а поготів — проводити масові святкові заходи, присвячені завершенню чемпіонату, недоречно.

* * *

Пляжний футбол. Бенідорм (Іспанія). Кваліфікація до ЧС-2008. Матчі 1/8 фіналу. Збірна України переконливо перемогла англійців — 6:0. Суперник наших у чвертьфіналі — команда Італії.

Лише результати

Футбол. Першість країни. Перша ліга. 31-й тур. «Фенікс-Іллічівець» — ЦСКА. 3:2. «Сталь» (Дніпродзержинськ) — «Кримтеплиця». 1:1. «Миколаїв» — «Іллічівець». 1:0. «Геліос» — «Динамо-2». 2:1. «Енергетик» — «Олександрія». 2:2. «ІгроСервіс» — «Севастополь». 1:0. «Волинь» — «Сталь» (Алчевськ). 0:0. «Дніпро» — «Дністер». 2:0. «Десна» — «Прикарпаття». 5:1.

«Іллічівець» — 69 очок, «Оболонь» — 61, «Львів», «Десна» — по 60, «Динамо-2» — 54, «ІгроСервіс» —53, «Миколаїв» — 46, «Олександрія» — 45, «Волинь» —44, «Сталь» А — 43, «Геліос» — 40, «Кримтеплиця» —39, «Дністер» — 38, «Севастополь» — 36, «Дніпро» —35, «Прикарпаття» — 32, «Енергетик» — 30, «Фенікс-Іллічівець» — 28, ЦСКА — 22, «Сталь» Д — 19.

Олімпійська репетиція

Бокс. 23 травня в столичному Палаці спорту відбудеться чи не найпрестижніший міжнародний турнір з аматорського боксу — на призи братів Кличків. Утім, змагання відрізнятимуться від попередніх. Адже 80 відсотків учасників, які вийдуть на київський ринг, мають олімпійські ліцензії. Це 150 боксерів із майже тридцяти країн світу, — повідомили організатори. Україну на турнірі представлятимуть усі вісім спортсменів, котрі отримали олімпійські ліцензії на чемпіонаті світу 2007 року в США і на відбірному турнірі цього року в Італії. Це львів’янин Георгій Чигаєв (до 48 кг), одесит Василь Ломаченко (до 57 кг), Олександр Ключко з Миколаєва (до 60 кг), Олександр Стрецький (до 69 кг) із Дніпропетровська, Сергій Дерев’янченко (до 75 кг) з Миколаєва, Олександр Усик (до 91 кг) із Сімферополя і В’ячеслав Глазков (понад 91 кг) з Луганська.

— Ми пишаємося українським боксом, адже він — один із лідерів у світі, і ці змагання дуже важливі для нас. Тому міністерство не залишилося осторонь і виступило співорганізатором турніру на призи братів Кличків. Ми розглядаємо майбутню подію як важливий етап у підготовці до Олімпіади в Пекіні. Окрім того, для нас дуже важливо побачити, в якому стані перебуває наша команда», — сказав на прес-конференції заступник міністра у справах сім’ї, молоді і спорту Мирослав Дутчак.

Сергій МЕЛЬНИК.