Анатолій Тимощук: «Ми молодці, що так зіграли»

Футбол. Кубок УЄФА. Фінал. «Зеніт» (Росія, Санкт-Петербург) — «Рейнджерс» (Шотландія, Глазго). 2:0. Голи: Денисов, 72, Зирянов, 90+4.

«Зеніт»: Малафеєв, Крижанац, Фатіх Текке, Аршавін, Ширл, Широков, Зирянов, Файзулін (Кім Дон Чжін, 90+2), Анюков, Денисов, Тимощук. Тренер — Дік Адвокат.

«Рейнджерс»: Александер, Вір, Папач (Ново, 77), Фергюсон, Емдані (Маккаллох, 80), Томпсон, Даршевіль, Броудфут, Куельяр, Віттакер (Бойд, 86), Девіс. Тренер — Волтер Сміт.

Арбітр — Штефан Віттберг (Швеція).

14 травня. Манчестер. Міський стадіон.. 47 726 глядачів. 16 градусів.

Після завершення зустрічі президент Союзу європейських футбольних асоціацій Мішель Платіні вручив Кубок УЄФА капітану «Зеніта», гравцеві збірної України Анатолію Тимощуку. Той вийшов на нагородження з українським державним прапором і, поцілувавши приз, віддав його колегам по команді...

А напередодні фіналу і в його день розмов та прогнозів, як і годиться, було море. Майже всі фаворитами вважали пітерців. Надто вже велике враження на багатьох справила перемога «Зеніта» у Північній Пальмірі в півфіналі над мюнхенською «Баварією» — 4:0. Але півфінал і фінал, як кажуть на півдні України, то штука зовсім інша.

Справді, «Рейнджерс» діяв дуже грамотно, успішно оборонявся. Але так було лише впродовж 72 хвилин. А потім шотландці не витримали і пропустили. Після передачі Аршавіна не схибив Денисов — 1:0. Красивою була й друга голева комбінація на четвертій компенсованій хвилині: простріл Текке, і Зирянов забив у порожні ворота — 2:0!

— Трохи втомився, але після перемоги даю інтерв’ю завжди із задоволенням, — сказав щасливий Дік Адвокат. — Я розумів, що ми зобов’язані вигравати. Але це треба було зробити. На жаль, не реалізували відмінні монети в першому таймі. Та слава Богу, під завісу зустрічі забили два чудові м’ячі. У нас був важкий шлях, дуже складні суперники — «Марсель», «Вільярреал», «Баварія». Але те, що ми зробили, — просто неймовірно...

— Ми виграли Кубок УЄФА — це великий успіх, великий крок уперед для всіх нас, для команди, для уболівальників, — прокоментував Анатолій Тимощук. — Після матчу я побіг до трибун — подякував за підтримку дружині, батькам, друзям. Ми сьогодні зіграли організовано, не лізли вперед. Ми молодці, що так зіграли...

Три з чотирьох відомі...

Футбол. Сьомий чемпіонат країни серед ВНЗ. Інформаційну підтримку змаганням надає «Голос України».

Група А. «Факел-ІФНТУНГ» (Івано-Франківськ) — «Спартак» (Ужгород). +:-. «Університет» (Чернівці) — «АРКС-Легкпром» (Київ). 1:1. «МЕГУ-Штурм» (Рівне) — «Буревісник» (Тернопіль). 1:0. «Сокіл» (Бережани) — «Факел-2» (Івано-Франківськ). 2:0.

«Факел-ІФНТУНГ» — 32 очки, «Сокіл» — 27, «МЕГУ-Штурм», «Університет» — по 26, «Буревісник» — 22, «АРКС-Легкпром» — 11, «Спартак» — 6, «Факел-2» — 0.

«Факел-ІФНТУНГ» вже забезпечив собі місце у фінальному квартеті. Другий учасник визначиться в завершальному турі першого етапу — 22 травня.

Група В. «Юнга-Морська академія» (Одеса) — МАУП (Київ). 0:1. НУДПСУ (Ірпінь) — «Рятівник» (Черкаси). 3:0. «НУХТ Антарес» (Київ) — «Зооветеринарна академія» (Харків). 1:2. «Меркурій» (Київ) — «ГУЗІДМУ-Спартак» (Запоріжжя). 1:3.

МАУП - 30 очок, «Зооветеринарна академія» — 29, «ГУЗІДМУ-Спартак» — 23, «Рятівник» — 21, «Юнга-Морська академія» — 15, НУДПСУ — 12, «Меркурій» — 10, «НУХТ Антарес» — 8.

Добірку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.