«Померанчеві» назвали склад

Футбол. Тренер збірної Нідерландів Марко ван Бастен оголосив попередній список кандидатів на місце у заявці «померанчевих» на Євро-2008. Але до його початку вони проведуть три спаринги — з командами України (24 травня), Данії (29 травня) та Уелсу (1 червня). Виступ у фінальній частині континентальної першості нідерландці почнуть 9 червня поєдинком з італійцями.

Воротарі — Сандер Бошкер («Твенте»), Едвін ван дер Сар («Манчестер Юнайтед», Англія), Маартен Стекеленбург («Аякс»), Хенк Тіммер («Фейєноорд»); оборонці — Вільфред Бома («Астон Вілла», Англія), Тім де Клер («Фейєноорд»), Урбі Емануельсон, Джон Хейтінга (обидва — «Аякс»), Кев Ялінс («Алкмаар»), Йоріс Матейсен («Гамбург», Німеччина), Маріо Мельхіот («Віган», Англія), Андре Ойєр («Блекберн», Англія); півоборонці — Ібрагім Афеллай («Ейндговен»), Джованні ван Бронкгорст, Денні Ландзаат (обидва — «Фейєноорд»), Орландо Енгелаар («Твенте»), Найджел де Йонг, Рафаель ван дер Ваарт (обидва — «Гамбург»), Гедвігес Мадуро («Валенсія», Іспанія), Кларенс Зеєдорф («Мілан», Італія), Уеслі Снейдер («Реал», Іспанія), Демі де Зеув («Алкмаар»); нападники — Райан Бабел, Дірк Кюйт (обидва — «Ліверпуль», Англія), Клаас-Ян Гунтелаар («Аякс»), Данні Куверманс («Ейндховен»), Рууд ван Ністелрой, Ар’єн Роббен (обидва — «Реал»), Робін ван Персі («Арсенал», Англія), Ян Веннегоор оф Гесселінк («Селтік», Шотландія).

Санкції ПФЛ

Відбулося засідання бюро ПФЛ, на якому серед іншого вирішувалося питання про покарання футболістів «Динамо» та «Шахтаря», яких було вилучено у фінальному матчі Кубка України. Згідно з рішенням ПФЛ, найдовшу дискваліфікацію матиме Ісмаель Бангура, він не гратиме три матчі, «співучасник» динамівця по епізоду Володимир Єзерський пропустить дві гри, на такий само строк дискваліфіковано Брандао. Нарешті, Папе Діакате пропустить один матч.

Перше завдання виконано

Пляжний футбол. Бенідорм (Іспанія). Груповий турнір кваліфікації до ЧС-2008. Збірна України виграла і третій матч у стартовому раунді. Вона взяла гору над командою Польщі — 4:3. І посіла перше місце у своєму квартеті. Попереду матчі 1/8 фіналу плей-оф. Сьогодні збірна України зустрінеться з футболістами Англії. Завтра — чвертьфінали, 17 травня — півфінали, фінал — 18 травня. Нагадаємо, що чотири найсильніші команди турніру в Іспанії представлятимуть Європу на фінальних змаганнях чемпіонату світу (Марсель, Франція, 17—27 липня).

Висновки ще попереду

Хокей. Володимир Голубович поки що залишається тренером національної збірної України. Він звітував на засіданні виконкому Федерації хокею України, де аналізували виступ нашої збірної на чемпіонаті світу в групі В першого дивізіону. Остаточне рішення з кадрових питань у збірній виконком планує ухвалити на засіданні 28 травня.

Нагадаємо, що на чемпіонаті світу в Японії українська команда посіла друге місце, яке не дозволило їй повернутися до вищого дивізіону. Володимир Голубович очолив нашу національну збірну наприкінці серпня минулого року. Перед турніром першого дивізіону в японському Саппоро під його орудою наші хокеїсти виграли два із двох турнірів серії «Єврохокейчеленж». А на світовій першості в Японії українці перемогли команди Хорватії, Естонії, Литви та Японії. Переграти збірну України змогли лише угорці, які й вибороли право наступного року виступати в елітному дивізіоні чемпіонату світу.