Прем’єр вважає, що саботують боротьбу з інфляцією

Учора під час засідання Кабінету Міністрів віце-прем’єр Іван Васюник зачитав звернення від міністрів, призначених за квотою «НУ—НС», в якому критикуються дії БЮТ за блокування роботи парламенту. Він запропонував провести переговори у форматі коаліції щодо виходу з політичної кризи, зокрема, закликав «дійти консенсусу в ухваленні закону про Кабмін та інших першочергових законопроектів, а також відкласти розгляд непростого питання змін до Конституції».

Окрім того, Іван Васюник запропонував на наступне урядове засідання винести питання змін до бюджету і ухвалити кадрові рішення стосовно Фонду держмайна, Антимонопольного комітету та Держтелерадіо. При цьому посадовець зауважив, що «єдиною базою досягнення консенсусу є коаліційна угода», а збереження коаліції за умови ухвалення змін до Конституції, ініційованих БЮТ без погодження з «НУ—НС», він назвав «нереальним».

Це прекрасні конструктивні пропозиції, — сказала у відповідь Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, — і ми будемо слідувати запропонованому вами плану, але всі члени уряду, всі журналісти, всі громадяни та їхні діти розуміють, що все, що відбувається в політиці, — це наслідок боротьби Президента і його людини Балоги з урядом.

Прем’єр-міністр учора також висловила переконання, що в парламенті саботують боротьбу з інфляцією.

— У той час, коли уряд робить надзвичайні кроки, щоб зупинити інфляцію, парламент, в тому числі частина демократичної коаліції, не підтримують розгляд питань, які передбачають антиінфляційні заходи, — зокрема заявила вона.

Зі слів глави Кабміну, відповідні законопроекти знаходяться у Верховній Раді без розгляду майже два місяці. І нині, запевняє Юлія Тимошенко, парламент вкотре відмовився включати пакет антиінфляційних законопроектів до порядку денного засідання. Такі дії вона розцінює як «повний саботаж боротьби з інфляцією», водночас сподіваючись, що демократична коаліція почне працювати замість того, щоб займатися самознищенням.

Вл. інф.

Нехай у родинах панує любов, яка будує, і злагода, яка зміцнює

Народний депутат Віталій Корж (БЮТ) привітав всіх українців з Міжнародним днем сім’ї. «Дорогі мої земляки — мами, тата і наші славні діти! У цей особливий святковий День щиро бажаю Вам здоров’я, щастя, благополуччя і щоденної радості у ваших родинах!», — йдеться у привітанні.

Найпершим святом на землі, за словами депутата, яке було особисто освячене самим Богом-Творцем всього видимого і невидимого, стало Свято Родини. «Я знаю, як багато радості й щастя народжується саме в родині, й тільки в родині. Знаю, що лише в родині можна знайти розраду і прихисток від життєвих штормів і всякої психологічної та матеріальної негоди», — наголосив парламентарій.

Він побажав, щоб у сім’ях панувала любов і злагода. Любов, яка будує, і злагода, яка зміцнює.

«Нехай Бог благословить Вас — матері, батьки й діти — на всі добрі справи для благополуччя ваших родин і благополуччя всієї України», — зазначив Віталій Корж.