Севастополь

З «Голосом» на зв’язку

Бути в курсі всіх новин Євгенію Овчинникову (на знімку) зобов’язує професія. Женя — кореспондентка муніципальної телерадіокомпанії «Народний канал», засновником якої є Севастопольська міська рада. Після розіграшу подарунків для наших передплатників тележурналістка стала власницею мобільного телефону.

Микола МАГДИЧ.

Фото автора.

Хмельниччина

Півтори сотні дітей знайшли нові родини

На Хмельниччині значно побільшало прийомних родин та дитячих будинків сімейного типу. Лише з початку року всиновлено чотирнадцять хлопчиків та дівчаток і оформлено опіку над дев’яноста двома. Серйозну підтримку таким сім’ям надає влада. На їх утримання цьогоріч уже виділено з бюджету 700 тисяч гривень. Активно допомагають і спонсори, меценати, купуючи для багатодітних родин побутову техніку, меблі та інші необхідні речі.

Ірина КОЗАК.

Черкащина

Колись у Горіховій діброві сімнадцятого століття...

Традиційний збір-похід дитячих та молодіжних громадських організацій щойно завершився неподалік славного села Виграїв Корсунь-Шевченківського району. Учасниками ХVІІІ «Козацьких шляхів» стали понад тисячу волонтерів, пластунів та скаутів з усіх областей України. Завзяті дитячо-юнацькі змагання — це прелюдія до масштабного відзначення 360-річчя початку національно-визвольної війни під проводом гетьмана Богдана Хмельницького. 24 травня у Горіховій діброві, що поблизу Виграєва, відбудеться реконструкція історичної битви козацьких полків з польським військом, в якій буде задіяно кілька тисяч учасників. Серед них будуть вишколені вершники, сучасні козаки з Хортиці.

Лідія ТИТАРЕНКО.