Пам’яті великого українця

Спортивна громадськість країни вшановувала пам’ять видатного українського тренера Валерія Лобановського (помер 13 травня 2002 року), з іменем якого пов’язані найгучніші успіхи вітчизняного футболу.

Учора на столичному Байковому цвинтарі відбулося покладання квітів до могили Валерія Лобановського. А потім на стадіоні «Динамо», котрий носить ім’я видатного українця, пройшов мітинг пам’яті футбольного генія. Участь у цих заходах брали керівники ФФУ, динамівського клубу, рідні і друзі Валерія Васильовича Лобановського.

Передано проект Комплексного плану

Нацагентство з питань Євро-2012 з футболу на основі пропозицій міністерств та місцевих органів самоврядування розробило проект Комплексного плану заходів з підготовки до чемпіонату на 2008 рік, який передало на погодження до Кабінету Міністрів України. В документі детально виписані завдання, визначені конкретні строки і виконавці по кожному об’єкту інфраструктури.

Для створення дорожньої карти з підготовки до чемпіонату на 2008 рік Нацагентство, як координуючий орган, консолідувало інформацію, подану дванадцятьма міськими і обласними радами приймаючих міст та всіма залученими до підготовчого процесу центральними органами влади — Мінтрансом, Мінмолодьспортом, МНС, СБУ, МВС, МОЗ, Мінкультури, Мінрегіонбудом, Держкомтелерадіо, Укравтодором та іншими відомствами.

Комплексний план підготовки України на 2008 рік охоплює ключові об’єкти, які будуть активно задіяні при проведенні чемпіонату (стадіони, тренувальні бази, аеропорти, готелі). Поряд з основними об’єктами інфраструктури чемпіонату Комплексний план передбачає роботи для підвищення туристичної привабливості України — реконструкцію музеїв, театрів, парків культури та відпочинку.

* * *

Пляжний футбол. Кваліфікаційний турнір світової першості-2008. Збірна України здобула другу поспіль перемогу. Цього разу — над командою Словаччини (7:4), і забезпечила собі вихід до плей-оф змагань. Наступна зустріч з поляками — за перше місце в групі Е.

* * *

Баскетбол. Чемпіонат країни. Суперліга. Чоловіки. Плей-оф. 1/2 фіналу. «Азовмаш» (Маріуполь) — «Хімік» (Южний). 96:75 (24:17, 26:21, 23:13, 23:24). Рахунок у серії: 3:2.

У фіналі «Азовмаш» зіграє проти БК «Київ», який переміг у півфіналі з рахунком 3:0 львівську «Політехніку-Галичину». Фінальні матчі призначено на 17, 19, 22, 24 та 27 травня, серія триватиме до трьох перемог однієї з команд. За третє місце зіграють «Хімік» — «Політехніка-Галичина». Вони зустрінуться 16, 18, 21, 23 та 26 травня. І ця серія — до трьох перемог.

* * *

Хокей. Канада. Чемпіонат світу. Визначилися чвертьфінальні пари: Чехія—Швеція. Росія—Швейцарія. Норвегія—Канада. США—Фінляндія.