35 відсотків опитаних респондентів готові на дострокових виборах київського міського голови проголосувати за Леоніда Черновецького. Решта кандидатів відстає від лідера передвиборної гонки мінімум у два рази. При цьому їхній сумарний рейтинг менший, ніж його індивідуальний. Про це розповів на прес-конференції «Електоральні переваги киян напередодні виборів» директор Центру соціальних та політичних досліджень «Соціс» Микола Чурилов. Соцопитування проводилося 5—8 травня. Участь узяло 2 тисячі респондентів. Похибка становить 2,2 %.

У той же час рейтинг Віталія Кличка становить 12,6 відсотка. «Це пов’язано з недовірою киян до його оточення, що негативно позначається на його особистому показнику», — сказав М. Чурилов. За Олександра Турчинова і Миколу Катеринчука готові віддати свої голоси тільки 8 відсотків респондентів.

За словами Миколи Чурилова, якби вибори до Київської міської ради відбувалися найближчої неділі, то за блок Леоніда Черновецького віддала б свої голоси третина опитаних. Більш ніж удвічі менше киян підтримують БЮТ — 15 відсотків, близько 10 — блоки Катеринчука і Кличка.