Захоплення бально-спортивними танцями зробило киянина Василя Макарова добре відомим професіоналом. Він переможець, чемпіон, лауреат багатьох рейтингових вітчизняних і закордонних (в Австрії, Італії, Чехії, США, Росії, Білорусі, Молдавії, Польщі, Голландії, Німеччині, Англії) конкурсів і турнірів. А колись мама привела майбутнього члена національної олімпійської збірної України з бально-спортивних танців і володаря її кубка, тоді ще шестирічного хлопчика, до його першого тренера Юрія Крижанівського.

Багатогодинні тренування і репетиції, навчання в Київському національному університеті культури і мистецтв, робота у багатьох професіональних концертних танцювальних колективах. Згодом з’явився і зміцнів у Василя Макарова інтерес і до тренерсько-викладацької роботи. Український спортсмен проводить постійно діючі семінари в Москві і Ризі. Саме прагнення до досконалості власної тренерсько-педагогічної майстерності привело Василя Макарова на танцювальний семінар, що існує в США під керівництвом видатних майстрів Джонатана Уїлкінса і Катерини Демидової. США традиційно посідають одне з провідних місць у світовій табелі про ранги у спортивних танцях. Але й тут, у США, в умовах високої конкурентності, Василь Макаров залишився вірним собі, пробившись у парі з чарівною Грейс Фу (на знімку) до фіналу національної першості США, завоювавши при цьому щиру любов досвідчених американських глядачів і прихильність суворих та непідкупних суддів. Строгий малюнок танцю, вишуканий музичний супровід, повне взаєморозуміння і злиття партнерів у створенні неповторного хореографічного й одночасно відточеного спортивного образу.

Не може не радувати, що сьогодні Україна стає дедалі відомішою у світі. І в цій популярності є частка і молодого українського майстра, спортсмена і танцюриста.