У бажанні досягти абсолютного лідерства на страховому ринку України компанія ЗАТ «СК «Оранта-Життя» розпочала стрімку експансію в регіони. В її планах — відкрити свої управління в кожному обласному центрі нашої держави до кінця цього року, що, безумовно, забезпечить населенню доступність отримання страхових послуг, які стають невід’ємною частиною нашого життя.

Сьогодні страховий ринок України дуже активний. Зростає кількість страхових компаній, які справді змагаються за своїх клієнтів, пропонуючи їм найбільш вигідні умови страхування. Однак суперництва «Оранта-Життя» не боїться. Про це свідчить гасло, яке компанія визначила для себе однозначно: «Успіх — неминучий!».

Конкуренти тільки додають бажання стати першими. А саме цього і прагне компанія: до 2010 року увійти до п’ятірки лідерів і до 2015-го досягти перемоги у змаганні за абсолютне лідерство на українському ринку страхових послуг. «Ми впевнені в своїх силах, — каже заступник голови правління ЗАТ «СК «Оранта-Життя» Наталія Еннс, — і прагнемо бути першими за такими показниками: лідерство в корпоративній культурі, лідерство у пропозиції найкращих продуктів, лідерство в рекрутингу та навчанні персоналу та лідерство в обслуговуванні клієнтів та власних агентів».

Судячи з того, як активно розвивається Західна дирекція, сумніватися в цьому не доводиться. Відкрившись у грудні 2007 року, цей підрозділ уже встиг показати чудові результати. Річний план відкриття управлінь та відділів у межах Західної дирекції на 2008 рік виконано на 80 відсотків уже в першому кварталі нинішнього року. В роботу запущено 6 управлінь та 2 віддалені відділи, причому діяльність відділу в Рівному була така успішна, що в березні 2008 року він розрісся до управління. Зусилля персоналу Західної дирекції, скеровані на виконання планів продажу, також увінчалися позитивними результатами: в лютому-березні 2008 року вона посіла перше місце за кількістю зібраних премій по компанії.

Окремою темою може стати і політика компанії щодо рекрутингу, мотивації та навчання страхових агентів. Розуміючи, що дуже багато залежить від професіоналізму агентів, які пропонують послуги, навчання новачків проводить професійна команда тренерів-практиків, що самі пройшли шлях від агентів до керівників тренінг-центрів. Тобто це діючі тренери, які самі можуть піти на польовий тренінг і показати, як правильно працювати, спілкуватися з клієнтами. А правильно проведена зустріч, грамотно виявлена потреба людини приносить свої позитивні результати. Більше того, «Оранта-Життя» мріє про відновлення такої професії, як страховий агент: це людина комунікабельна, освічена, успішна, яка чітко розуміє, що потрібно її клієнту, тобто як йому допомогти. Недаремно страхових агентів часто називають ангелами, що захищають від життєвих негараздів. До речі, чимало агентів, присвятивши цій роботі декілька років, потім не можуть працювати в якомусь іншому місці — таку можливість для творчості, таку свободу рішень дає ця професія. В компанію «Оранта-Життя» приходять люди різного віку, різних професій, і за умови створення їм можливостей для навчання, особливого мікроклімату, коли ти відчуваєш себе членом однієї великої родини, вони працюють успішно.

Станом на сьогодні в дирекції працюють 67 власних страхових агентів, однак у планах — подвоїти їхню кількість вже нинішнього року. Керівництво компанії постійно проводить різноманітні конкурси та акції для агентів, за результатами яких вони отримують цінні подарунки та призи, що є чудовим інструментом мотивації персоналу. До речі, звання кращого агента компанії «Оранта-Життя» в січні, лютому та березні 2008 року отримали саме агенти Львівського управління.

Звичайно, дехто може сказати, що в Україні є чимало успішних компаній, куди можна прийти і застрахуватися. Та «Оранта-Життя» відрізняється особливою політикою, зорієнтованою на клієнта. Саме тут ви можете отримати страховий поліс у найкоротший строк. Це стало можливо завдяки новітній системі обробки даних ІNSІS. Такої програми не має ще жодна страхова компанія, що працює на українському ринку. Найкоротшим є і час впровадження нових програм страхування — до півтора місяця. Програми просто народжуються з нашого, до слова, не завжди простого українського буття. Однак і це долається. Не підлягає сумніву і те, що в Україні створено сприятливі умови для розвитку страхового бізнесу. Особливо в Західному регіоні. Можливо, через географічне розташування Галичини її мешканці більше обізнані з практикою західних країн, де немає жодної людини, яка не мала б страхового поліса, їм більше до вподоби культура страхування, коли ти розумієш: страхування — це турбота про своє майбутнє, про своїх дітей, рідних. Та мине не так багато часу, коли в Україні повсюдно стане звичною і поширеною розумна культура поведінки, коли ти дбаєш про майбутнє, сподіваючись на власні сили та користуючись послугами надійних фінансових установ, таких, наприклад, як компанія «Оранта-Життя».

ЗАТ «Страхова компанія «Оранта-Життя» була зареєстрована в Україні 26 травня 1998 року як структура, що спеціалізується у наданні повного спектра послуг зі страхування життя. Акціонерами компанії стали АТ «Дочірня компанія Банку ТуранАлем «БТА Страхування», Національна Акціонерна Страхова Компанія «Оранта», ДП «МП Інвест» та ЗАТ «Юні-Фінанз». Статутний фонд становить 30 мільйонів гривень. Акціонери компанії планують інвестувати в розвиток додатково 40 мільйонів доларів протягом найближчих п’яти років, і це справді виведе компанію в лідери на українському ринку.