Президент України Петро Порошенко, Голова Верховної Ради Олександр Турчинов, Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк узяли участь у церемонії покладання квітів до могили Невідомого солдата в парку Вічної слави в Києві, присвяченій Дню скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.
Віддаючи данину шани та любові ветеранам за їхні героїзм і жертовність, глава держави подякував їм за те, що вистояли та перемогли, врятували від поневолення рідну землю, Європу, весь світ. І запевнив: «Ми будемо гідними вашого вікопомного подвигу».
«Минуло багато десятиліть, але смертельний подих війни відчувається знову, — сказав він. — Схід України став ареною бойових дій, гинуть люди. Ми повинні рішуче та негайно відновити мир у державі».
Президент переконаний: перед реальною загрозою, яка постала, маємо ще більше згуртуватися й убезпечити свій історичний вибір, захистити наше право вільно жити на своїй Богом даній землі. Петро Порошенко висловив щиру подяку військовослужбовцям, правоохоронцям, добровольцям, усім небайдужим громадянам, які стали на захист миру, суверенітету та територіальної цілісності нашої держави.
«Наш народ переміг у Другій світовій війні і тому я впевнений: як переможці ми з гідністю пройдемо суворі випробування й тепер», — сказав він.
У церемонії також узяли участь Президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко, народні депутати, урядовці, глава адміністрації Президента Борис Ложкін, ветерани, представники духовенства і громадськості.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.