Учора в Донецьку мало відбутися засідання Тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану Президента Петра Порошенка із врегулювання ситуації на Сході України. Мета засідання — визначення етапів реалізації мирного плану.

Очікується, що в переговорах у Донецьку візьмуть участь Спеціальний представник Діючого голови ОБСЄ Хайді Тальявіні та Надзвичайний і Повноважний посол Російської Федерації Михайло Зурабов. За дорученням глави держави в засіданні братиме участь другий Президент України Леонід Кучма.

Перед від’їздом контактної групи до Донецька Президент України Петро Порошенко прийняв її учасників у Києві. «Участь Леоніда Кучми свідчить про високу увагу Президента України до цієї місії», — цитує главу української держави його прес-служба.

У зв’язку із захопленням регіональних відділень Національного банку і Державного казначейства Петро Порошенко віддав доручення забезпечити соціальні виплати через Київ. Президент також висловив упевненість, що в разі звільнення будівель регіональних представництв НБУ і Держказначейства і припинення захоплення інкасаторських автомобілів соціальні виплати вдасться відновити на місцях.

Перше засідання Тристоронньої контактної групи відбулося 8 червня в Києві. Тоді Україну представляв посол України в Німеччині Павло Клімкін, якого нещодавно призначено міністром закордонних справ України.