Політик вимагає продовження АТО, закриття кордону з Росією та запровадження воєнного стану на Сході України.

Народний депутат Олег Ляшко, який весь вільний час разом із бійцями спецбатальону «Україна» проводить у гарячих точках на Сході країни, привіз з Донеччини сумні новини. За його інформацією, у районі Сніжного, Тореза, Дякового, Дмитрівки, Бірюкового, Ровеньків, Свердловська зосереджено до 10 тисяч бойовиків, озброєних найсучаснішою російською технікою. Частина з них — російські найманці, частина — місцеві зрадники. Також, за даними політика, Росія відновила концентрацію військ і техніки на кордонах України з Донецькою, Луганською і Харківською областями, тож невдовзі варто очікувати появи нових гарячих точок.

«Незважаючи на заяви Путіна і російського МЗС про прагнення до відновлення миру на Донбасі, наш північний сусід, за прикладом Гітлера, говорить одне, а робить протилежне, не припиняючи спроб підірвати Україну зсередини», — переконаний політик.

У цій ситуації Ляшко пропонує свій радикальний план дій. Перший його пункт — посилення антитерористичної операції.

«Для її ефективного проведення необхідно запровадити воєнний стан. Докласти всіх зусиль для реального закриття кордону з Росією, звідки нам експортують терористичну заразу. Жорстко вибивати терористів із захоплених ними наших населених пунктів, попри їхні волання й соплі та іншу пропагандистську мішуру», — вважає народний обранець.

Окрім цього, Ляшко пропонує радикально вичистити всю міліцію на Донбасі від зрадників, призначити нового, рішучішого керівника МВС замість Арсена Авакова, посилити весь силовий блок і на генеральські посади поставити капітанів і майорів, які реально воюватимуть.

Водночас будь-які розмови про децентралізацію влади в Україні Олег Ляшко вважає шкідливими.

«Дострокові вибори місцевих органів влади на Донбасі, що їх ініціює Президент, у нинішніх умовах призведуть лише до того, що до влади вже легітимно прийдуть сьогоднішні лідери терористів і сепаратистів. Наслідки цього не усвідомлюють тільки обмежені люди. Тому Україна має залишатися унітарною державою з сильним центром», — переконаний народний депутат.

Ведення переговорів із терористами Ляшко також вважає марною витратою часу.

«Ми є свідками кримінально-олігархічного бунту донецької мафії на чолі з Януковичем, яка втратила владу внаслідок Революції Гідності на Майдані. У цьому заколоті донецька мафія взяла собі в спільники Росію, зрадивши Україну. Більшість із місцевих мешканців, хто сьогодні взяв зброю, — це наркомани, алкаші, урки, інший асоціальний елемент, які воюють за дозу наркотиків і 200 гривень. Тому з ними не переговори треба вести, а жорстко загнати в стійло, звільнивши Донбас від влади криміналу», — переконаний Ляшко.

З тих самих міркувань, на думку політика, потрібно негайно припинити будь-які розмови і дії, спрямовані на розширення статусу російської мови на Донбасі. А російські канали, які використовуються сусідом як потужна інформаційна зброя, Ляшко пропонує вимикати якнайшвидше.

І наостанок політик додає: ми не здолаємо ворога на Донбасі, не вичистивши його з політичної верхівки в Києві.

«Це повний абзац, коли в парламенті сидить п’ята колона, що працює на окупанта. Багато хто із так званих народних депутатів України щотижня літають у Москву, де поливають Україну брудом і підтримують дії загарбників. Тому мають бути невідкладно призначені перевибори парламенту, а ті з державних службовців і політиків, які без санкції української влади зустрічаються з окупантами, мають бути притягнені до кримінальної відповідальності за зраду», — резюмує політик.

А далі — знову прямує на Схід, підтримувати українських військових. Адже підпорядкований Олегу Ляшку спецбатальон «Україна» не припиняє діяльності, спрямованої на визволення держави від окупантів.