Вихідними в Луганську було порівняно тихо, а от околиця області лякала вибухами й автоматними чергами. У зоні АТО повсюдно фіксувалися напади груп бойовиків на позиції силовиків із застосуванням стрілецької зброї та мінометів. Зокрема, усю ніч тривав обстріл блокпоста сил АТО під Червонопартизанськом, відбивали атаки бойовиків «ЛНР» у прикордонному загоні «Біловодськ», а на пункті пропуску «Ізварине» також відбувся бій.
Бойовики атакували прикордонників, маючи на меті перемістити з території України в РФ невідомий вантаж. У пункт пропуску вони під’їхали автомобілями і відкрили вогонь по складу прикордонного наряду. Прикордонники вжили всіх необхідних заходів для евакуації цивільних осіб, які перебували в цей час на території, у безпечні місця. Після чого зміна прикордонних нарядів перемістилася на заздалегідь підготовлені вогневі позиції і прийняла бій. Трапилося так, що під натиском противника прикордонники змушені були відступити на територію Росії. Переслідуючи їх, терористи почали обстріл території РФ і поранили російського прикордонника. У відповідь представники прикордонної служби Росії відкрили вогонь по нападниках. У ході сутички шестеро українських прикордонників дістали вогневі поранення, двоє з них — тяжкі.
Тим часом
Біля російського Міллерового, що всього за 30 км від кордону з Луганською областю, виявлено колону військової техніки, у тому числі й танки, з українськими розпізнавальними знаками. Про це повідомив речник інфоцентру РНБО Володимир Чеповий. Крім того, у районі розташування танків помічено російських військовослужбовців, одягнених у форму Збройних Сил України. В. Чеповий попереджає населення про можливі провокації.