Щиро вітаю і сердечно поздоровляю вас із нашим особливим святом — Днем Перемоги над гітлерівським фашизмом, Днем Великої Пам’яті про десятки мільйонів тих, хто пролив свою кров і хто віддав життя на всіх фронтах Другої світової війни задля миру наступних поколінь.

Тоді весь цивілізований світ був охоплений радістю зі сльозами на очах: радість закінчення часу великих тривог, великих мук і великого страху, а водночас — великий смуток і сердечний біль за рідними й близькими, що загинули на цій Великій Війні.

І вже шістдесят три роки поспіль у ці весняні дні ми із щирою вдячністю і шанобливістю згадуємо всіх тих, хто хоробро бився за Велику Перемогу на полях боїв, самовіддано боровся в тилу ворога, прискорював перемогу в цехах військових підприємств, хто страждав під гнітом окупантів і не заплямував своєї совісті.

Щороку дедалі менше залишається учасників тих вікопомних подій, яких ми з особливою повагою називаємо ветеранами. Саме завдяки вам, дорогі наші Ветерани, через сорок шість років після закінчення Великої Війни, Український Народ став на нелегку, але світлу дорогу відродження, на дорогу самостійного і незалежного розвитку, на дорогу створення таких умов, в яких, як сказав наш великий Пророк: «у своїй хаті й своя правда і сила, і воля».

Та війна і тривалий післявоєнний дуже непростий час були періодом набування досвіду, періодом великого навчання у школі історії, великою наукою для прийдешніх поколінь, які роблять висновки з подій понад піввікової давнини.

Переживши хаос і безнадію, наші громадяни починають підніматися з колін і піднімають над Україною прапор Правди, Свободи і Справедливості. Наш мудрий Український Народ повстав на захист демократії і не дав сфальсифікувати вибори восени 2004-го та восени 2007-го.

Ми продовжуємо крокувати вперед, відкидаючи з нашого шляху корупцію, брехню, лицемірство й підступність хитрих політиканів. Ми вперто і послідовно торуємо шлях до Суспільства Справедливості.

З нагоди Дня Перемоги щиро бажаю всім вам міцного здоров’я, миру і добра вашим родинам, благополуччя, успіхів і Божого благословення на всі ваші добрі справи.

Слава Україні!

З повагою, Віталій КОРЖ, народний депутат України.