Схоже, історія з депутатами-перебіжчиками надовго і серйозно дестабілізувала ситуацію в Сумській міськраді. Адже якщо на початку квітня депутати шукали справедливості в судах, то нині в цій справі вже запахло криміналом. Фракція вирішила скористатися ідеєю про імперативний мандат та припинити депутатські повноваження колишніх колег. У відповідь перебіжчики оскаржили рішення міжпартійної конференції у суді й виграли справу. Фракція, у свою чергу, оскаржила це рішення в апеляційному суді. А поки суд ще розглядає апеляцію, на сесії 16 квітня головуючий Геннадій Мінаєв попросив перебіжчиків пересісти в ложу преси, оскільки, згідно із законом, усі рішення сесії, схвалені за участі депутатів з непідтвердженими повноваженнями, можуть бути опротестовані в суді.

Під час «дружньої» взагалі дискусії з’ясувалося, що заяви депутатів про перехід до іншої фракції зникли.

А за 5 днів після сесії міськради міський голова Г. Мінаєв заявив: «Ці документи 20 лютого я тримав в руках і цитував. Тож тепер дозвольте процитувати наступний документ — звіт секретаря Сумської міськради 5-го скликання Петра Гученка. В одному із його абзаців написано: «Як секретар міськради організовую контроль по забезпеченню збереження документів. Усі кімнати підпорядкованого мені відділу забезпечені сейфами. Для збереження протоколів виділена кімната із сейфом». Мені як міському голові хочеться знати, хто і куди переклав із сейфа зниклі документи? З проханням з’ясувати це я звернувся до місцевих правоохоронних органів».

Очевидно, що після цієї заяви з’ясування стосунків між депутатами Сумської міськради із сесійної зали, швидше за все, переміститься у слідчі кабінети прокуратури міста.

Суми.