Дев’ятирічна учениця Березнівського економіко-гуманітарного ліцею Даринка Скрипнюк, яка вже чотири роки активно займається плаванням, має кілька перемог, а 50-метрівку в басейні долає за 39 секунд, поїде на Олімпіаду в Пекін.

Це право дівчинка отримала не за спортивні успіхи, а як переможниця конкурсу-акції «Олімпійська подорож».

Взяти участь у цій акції мали право всі охочі віком від 6 до 14 років, — розповідає Даринка. —Потрібно було написати твір на тему «Мій улюблений олімпійський вид спорту». Я спробувала, тим паче що дуже люблю плавання, займаюсь ним чотири роки. Схоже, мій твір сподобався конкурсній комісії, бо я потрапила у фінал конкурсу-акції.

До речі, фіналістів було двадцять, а путівок на Олімпіаду в Пекін від України — лише дві. І тут з легкої руки Президента Національного Олімпійського комітету Сергія Бубки, який тягнув жереб, юна плавчиня із міста Березне Дарина Скрипнюк одержала путівку до Пекіна, як і Аліна Шкарлупа із Білої Церкви, яка теж займається плаванням.

Загалом на Олімпіаду до Пекіна в ранзі переможців акції «Олімпійська подорож» поїдуть триста дітей із різних країн світу.

Євген ЦИМБАЛЮК, Олександра ЮРКОВА.

Рівненська область.

На знімку: переможниця акції «Олімпійська подорож» Даринка Скрипнюк зі своїм тренером Віталієм Волошиним.

Фото Євгена ЦИМБАЛЮКА.