Запорізький окружний адміністративний суд заборонив діяльність молодіжної організації «Слов’янська гвардія». Зауважимо, що сепаратистський рух як такий у Запоріжжі помер десь наприкінці квітня. Відтоді в місті та області тривають закулісні маневри місцевого «підпільного обкому», покликані розколоти Євромайдан та створити кілька клонів 

т. зв. «Правого сектору». 
У цьому зв’язку навіть неквапливий розгляд справи «Слов’янської гвардії», яка, фактично, виступала авангардом місцевого сепаратистського руху в лютому-квітні, видається справжнім провісником якихось позитивних зрушень. «Суд погодився з аргументами прокуратури, — йдеться в повідомленні прес-служби наглядового відомства, — про те, що діяльність «Слов’янської гвардії» суперечить основним принципам створення і діяльності громадських організацій. Мало того — вона загрожує безпеці України, а також спрямована на ліквідацію незалежності нашої держави, зміну конституційного ладу шляхом насильства, порушення суверенітету і територіальної цілісності, пропаганду війни і насильства. За всіма згаданими підставами така організація підлягає забороні».
Додамо й таке: «Слов’янська гвардія» була створена низкою місцевих олігархів ще в середині попереднього десятиліття. Потім вона була взята на озброєння і правоохоронцями, і попередньою владою, як незамінний інструмент провокацій проти національно-демократичних сил.