Бокс. Українець Юрій Барашьян 3 липня в Буенос-Айресі проведе бій за вакантний титул чемпіона WBA у напівважкій вазі проти місцевого спортовця Гьюго Гарая.

Нагадаємо, що наприкінці березня чемпіон WBA у цій вазі австралієць Денні Грін оголосив про свій відхід з боксу, і керівництво організації прийняло рішення провести бій за вакантний титул між 27-річним Гараєм, котрий був обов’язковим претендентом на титул і мав наприкінці квітня зустрітися з Гріном, і 28-річним Юрієм Барашьяном, який посідає перший рядок рейтингу WBA у цій вазі.

У лютому цього року український спортсмен нокаутував відомого претендента на чемпіонський титул у цій вазі Томаса Ульріха, а Гарай двічі — 2004 і 2005 років — приїжджав до Німеччини і намагався відібрати титул WBO у цій вазі в Золтана Ердеї, двічі програвав чемпіонові за рішенням суддів.

Фехтування. Прага (Чехія). Українка Яна Шемякіна стала переможницею олімпійського відбірного турніру з фехтування на шпазі, здобувши перепустку на Ігри до Пекіна. У фіналі з рахунком 15:14 Шемякіна перемогла Міллс з Ізраїлю.