Президент Петро Порошенко в неділю зустрівся з представниками громадських спільнот Майдану. Глава держави назвав «дуже символічним» той факт, що його перша робоча поїздка була на Донбас, в зону бойових дій, де зараз вирішується доля мирного майбутнього України, а також символічною він вважає й першу зустріч з майданівцями. За словами Президента, у нього головне і спільне з Майданом завдання — перемога в війні з тероризмом та у битві з корупцією. «Для мене надзвичайно важливо, щоб ми з вами мали довіру, щоб ми знали, що не зрадимо один одного, можемо отримувати підтримку, обмінюватися думками і бути впевненими, що є цінності, ідеали, які були загартовані на Майдані. Сьогодні вони об’єднують нас», — сказав, звертаючись до присутніх П. Порошенко, та додав, що після Майдану в країні нікому не вдасться ігнорувати думку народу.

Представляючи майданівцям новопризначеного Генпрокурора Віталія Ярему, глава держави запевнив, що завдання влади — завершити розслідування розстрілу учасників протесту на Майдані. «Ніколи більше українська влада не повинна стріляти в українських людей. Ми маємо створити перший прецедент. Нас ніщо не зупинить. Ми перемогли Януковича, переможемо й бандитів. Ми побудуємо нову державу, задля якої народ вийшов на Майдан», — наголосив глава держави. Також Президент пообіцяв заснувати «Орден Небесної Сотні», яким буде нагороджено загиблих майданівців. У відповідь представник Кола народної довіри, член Духовної ради Майдану архієпископ Стефан зачитав звернення до Президента від спільнот Майдану. «На даний час, вважаємо центральними питаннями у військовій сфері негайне взяття під Ваш особистий і повний контроль силового блоку країни, повну заміну його керівного складу, перекриття кордону України на сході і в Придністров’ї, відновлення повноцінної координації і керованості Збройних Сил України та їх зміцнення. У політичній сфері — призначення негайних позачергових виборів до парламенту за новим виборчим законодавством з відкритими партійними списками», — зазначається у зверненні.

П. Порошенко відразу ж запевнив, що найближчим часом ухвалить рішення щодо посилення силового блоку в державі. Що стосується парламентських виборів, то глава держави підкреслив, що вони мають відбутися вже восени. Якщо ж йому не вдасться переконати в цьому народних депутатів, то Президент пообіцяв покликати на допомогу народ.

Коли ж під час зустрічі координатор Реанімаційного пакета реформ Ганна Гопко запропонувала створити в структурі адміністрації Президента посаду відповідального за роботу із громадським сектором, П. Порошенко відразу ж запропонував їй обійняти цю посаду.