Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк доручив провести службове розслідування щодо проведення процедур із закупівель для потреб армії. На час розслідування відповідні посадові особи відсторонені від виконання повноважень.
До службового розслідування, яке планується провести у найкоротші терміни, залучать представників правоохоронних органів та фіскальних служб. Під час розслідування буде здійснено повний аналіз усіх процедур, а винних покарано в найкоротші терміни відповідно до законодавства України, повідомили в урядовому департаменті інформації та комунікацій з громадськістю.
Також Кабінет Міністрів заявив про свою готовність зробити все можливе для реалізації мирного плану Президента. Зокрема, уряд вже зараз готовий на визволених від терористів територіях починати роботи з допомоги постраждалим, відновлення інфраструктури, водо- і газопостачання, електрозабезпечення, відновлення роботи органів влади, забезпечення правопорядку, прав і свобод громадян.
Крім того, уряд хоче скористатися припиненням вогню для відновлення виплат пенсій, зарплат та інших соціальних виплат тим, хто через дії терористів був позбавлений цієї можливості. Прем’єр-міністр А. Яценюк вже зробив відповідні доручення Міністерству внутрішніх справ та Міністерству фінансів та соціальної політики.