Прокуратура Рівненської області відстоює у Вищому господарському суді України право власності держави на частини нафтопродуктопроводів «Самара—Західний напрямок» і «Грозний—Армавір—Трудова».
Прокурорською перевіркою встановлено, що частини нафтопродуктопроводів загальною довжиною 1433 кілометри, що проходять по території України, було незаконного оформлено на дочірнє підприємство «ПрикарпатЗахідтранс» російської акціонерної компанії «Транснафтопродукт».
За позовом Генеральної прокуратури України господарський суд Рівненської області своїм рішенням витребував ці об’єкти з володіння вказаного підприємства та передав Фонду державного майна України.
Проте, розглянувши апеляційну скаргу відповідача, 25.04.2014 Рівненський апеляційний господарський суд скасував рішення суду першої інстанції та припинив провадження у справі.
У зв’язку з цим прокуратура Рівненської області оскаржила у касаційному порядку рішення суду апеляційної інстанції. За позовними вимогами прокурора право власності на частини нафтопродуктопроводів «Самара—Західний напрямок» і «Грозний—Армавір—Трудова» має бути визнане за державою.
Прес-служба прокуратури Рівненської області.