Футбол. Сьогодні відбудеться фінальний матч розіграшу Кубка України. І вперше його прийматиме не Київ, а Харків. Як стверджують фахівці, стадіон «Металіст» чудово підготувався, щоб прийняти цей історичний матч. До речі, харківський футбол відзначає свій віковий ювілей! І фінальне протистояння має стати окрасою свята.

Нагадаємо, що «Шахтар» (Донецьк) і «Динамо» (Київ) проведуть між собою п’ятий фінал. Чотири попередні зустрічі завершувалися так: сезон 2001/2002. «Шахтар» — «Динамо» — 3:2. 2002/2003. «Динамо» — «Шахтар» —2:1. 2004/2005. «Динамо» — «Шахтар» — 1:0. 2006/2007 «Динамо» — «Шахтар» — 2:1.

Динамівці ще вчора після денного відпочинку вилетіли до центру Слобожанщини. А «гірники» сьогодні зранку літаком прибудуть до місця події. Зрозуміло, що обидві команди супроводжували великі загони вболівальників, котрих вони мають по всій Україні.

Прихильників команд дуже хвилює питання: а чи відновилися їхні улюбленці після матчів туру чемпіонату країни, котрі вони провели минулої суботи. Як справжні професіонали, то мали б відновитися. Он учасники чемпіонатів Італії, Іспанії, Англії, Німеччини, Франції, особливо ті, хто виступає на кількох фронтах, мають суперщільні графіки ігор. І нічого — живуть і футбол дарують глядачам класний і захопливий.

Утім, дехто стверджує, що кияни витратили значно менше сил, ніж донеччани. Мовляв, столичний клуб досить легко, у тренувальному режимі зіграв в Ужгороді і здобув переконливу перемогу над «Закарпаттям». А от «Шахтар», як кажуть, на жилах вирвав три очки (1:0) в «Кривбаса», котрий чинив лідерові несамовитий опір.

Але всі ці розмови серйозно сприймати не варто. Адже наші елітні команди, повірте, здатні зібрати до купи всі свої чесноти і викластись на повну потужність у матчі, підсумком якого стане престижна нагорода — Кубок країни.

Президент ФК «Шахтар» Рінат Ахметов сказав журналістам:

— Зрозуміло, ми хочемо перемогти у фіналі. Але, упевнений, цього точно так само хочуть і наші суперники. Гра буде цікавою, вона подарує чимало приємного численним уболівальникам. Сподіваюся, що наша команда виявить усі свої найкращі якості й привезе Кубок у Донецьк.

Такі само сподівання, можемо навіть не сумніватися, плекає і президент ФК «Динамо» Ігор Суркіс. А нам чекати залишилося зовсім мало. Кубкова суперечка на «Металісті» розпочнеться о 19.00. Ті, хто не потрапить на стадіон, нехай не засмучуються. Вони матимуть можливість спостерігати захопливе протистояння в «живій» трансляції на каналі ІCTV.