В Україні нема ні стратегії, ні ідеології приватизації. Про це заявив на прес-конференції голова спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації Євген Мармазов.

Він сказав, що ніхто не знає, які підприємства залишаться у власності держави, а які буде передано у приватні руки.

«Уряд Юлії Тимошенко вирішив виставити на продаж низку великих стратегічних підприємств — таких як Одеський припортовий завод, Укртелеком, ВАТ «Турбоатом» та інші. Причому тих, що стабільно працюють і дають прибуток державі», — підкреслив Євген Мармазов.

За його словами, головним мотивом приватизації рентабельних підприємств, у тому числі й оборонної галузі, є не підвищення соціально-економічної ефективності виробництва чи реформування вітчизняної економіки, а залучення коштів на виконання популістських передвиборних обіцянок БЮТу. «Кабінет Міністрів має намір продати останнє, не рахуючись ні з законами, ні зі стратегічними інтересами країни», — заявив Євген Мармазов.

«Приватизація підприємств і організацій, які мають стратегічне значення, завдасть непоправної шкоди національним інтересам і економічній безпеці України», — переконаний депутат.

Сергій Мельник.