Україна набуває позитивного іміджу в Раді Європи. Таку інформацію повідомили на прес-конференції голова Чернігівської обласної ради, представник України в Палаті регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Наталія Романова та славутицький міський голова, представник України в Палаті місцевих влад Конгресу місцевих і регіональних влад Володимир Удовиченко. За їхніми словами, завдяки українським «конгресменам» були прийняті резолюції щодо «славутицьких принципів» та збереження карпатського середовища, підтримано ідею проведення європейського тижня самоврядування.

— Ми системно підійшли до останнього питання та провели близько двох з половиною тисяч заходів, під час яких здійснили широку популяризацію Європейської хартії місцевого самоврядування, що є частиною нашого національного законодавства, — зазначила Наталія Романова.

Вона також звернула увагу на те, що в 2009 році наша країна звітуватиме в Конгресі про виконання Хартії місцевого самоврядування, впровадження принципу субсидіарності, інших програм місцевого самоврядування.

Фото автора.