Коли новосілля на «Дніпрі»?

Футбол. Спершу надійшла інформація, що новий дніпропетровський стадіон «Дніпро», де мають відбутися матчі Євро-2012, відкриється наприкінці серпня. І на ньому збірна України зіграє контрольний матч із командою Польщі. Але через кілька годин міський голова Іван Куличенко спростував вищенаведену інформацію. Відкриття арени можливе не раніше вересня. Зараз існує кілька проблем, пов’язаних із новим стадіоном, через які достроковий «запуск» неможливий.

— По-перше, на стадіоні поки що немає газону, — сказав пан Куличенко. — А з’явиться він не раніше ніж за три місяці. Доведеться зачекати, поки він приживеться. Три місяці абсолютного спокою без тренувань, без ігор — такі технологічні вимоги до зеленого футбольного покриття. Отож самі можете порахувати, коли, в найкращому разі, стадіон відкриється. По-друге, не до кінця вирішено питання з військовою частиною. Зараз розглядаються незаконні приватизаційні дії 2006 року по деяких об’єктах цієї частини. Для детального вивчення і роботи з цих питань нам необхідно ще тижнів зо два. І третя проблема — це значні руйнування дорожнього покриття навколо стадіону, пов’язані з підведенням комунікаційних мереж. Асфальт доведеться ретельно укласти на всю ширину дороги. Вирішили так: два під’їзди до стадіону зробить місто, ще два — власник стадіону, футбольний клуб «Дніпро».

Суперники для наших

Відбулося жеребкування розіграшу Кубка Інтертото, в якому 50 клубів з 50 країн поведуть боротьбу за 11 путівок до Кубка УЄФА. У другому колі (матчі відбудуться 5/6 і 12/13 липня), український клуб гратиме з командою Вірменії або Македонії. Якщо наш колектив пройде до третього кола, то зустрінеться з клубом із Франції. Як відомо, на оту єдину путівку до Кубка Інтертото претендують «Таврія», «Чорноморець» та «Арсенал».

* * *

Баскетбол. Чемпіонат країни. Суперліга. Чоловіки. Плей-оф. 1/4 фіналу. «Миколаїв» — «Хімік» (Южний). 87:74 (26:19, 19:20, 20:17, 22:18). Рахунок серії — 1:2. «Сумихімпром» — «Політехніка-Галичина» (Львів). 117:93 (34:22, 32:18, 28:26, 23:27). Рахунок серії — 1:2.