Таке рішення одностайно ухвалив XІ з’їзд ПР. Крім того, лідер регіоналів одночасно обійме посади голови політради і голови президії політради.

Серед пріоритетів партії, наголосив Віктор Янукович під час виступу з трибуни, надання російській мові статусу другої державної, перехід до парламентсько-президентської моделі управління державою, позаблоковий статус України, децентралізація влади з передачею максимальних повноважень у регіони. А також курс на повноправне членство в Європейському союзі, розвиток стратегічного партнерства з Російською Федерацією, Сполученими Штатами Америки, країнами-сусідами й учасницями СНД.

Лідер регіоналів вважає, що Україна «стоїть на порозі реальної кризи влади, що може закінчитися достроковими виборами». «Заяви, зроблені Прем’єр-міністром у властивій їй безапеляційній формі і реакція на них Президента свідчать про те, що ймовірність розвалу парламентської коаліції де-юре досить висока», — вважає В. Янукович. На його думку, «своєрідним каталізатором виникнення позаштатної ситуації» можуть стати вибори міського голови столиці.

А заступник голови парламентської фракції ПР Ганна Герман з трибуни партійного форуму презентувала проект всеукраїнської газети під назвою «Час регіонів» («Время регионов»), який одноголосно підтримав з’їзд.

Делегати також затвердили нову програму і обрали 12 заступників голови Партії регіонів, серед яких один новий — народний депутат Андрій Кравець. До керівництва партії не потрапив колишній глава політради Микола Азаров, який став головою контрольної комісії. А секретар РНБО Раїса Богатирьова ввійшла до складу політради у списку всіх народних депутатів від ПР, які автоматично входять до складу політради.