Вчора у столиці Португалії Лісабоні Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк зустрівся з головою асамблеї республіки Жайме Гамою. Відбувся обмін думками про подальшу співпрацю парламентів двох країн.

Португалія цікава передусім тим, що в останні роки ця країна на березі Атлантичного океану зробила якісний ривок у своєму економічному розвитку. Цього вдалося досягти завдяки проведенню чемпіонату Європи з футболу у 2004 році. І значний вклад у розвиток Португалії зробили українці. Зокрема, лише за даними минулого року, у Португалії було зареєстровано тільки офіційних заробітчан з нашої країни близько 250 тисяч.

Символічно, що візит Голови Верховної Ради відбувся напередодні визначної події у житті португальців. 25 квітня виповнюється 35 років їхній квітневій революції. Цього дня 1973 року диктатор Салазар зрікся влади, і в Португалії встановили парламентську республіку.

Програма офіційного візиту Голови Верховної Ради, який триватиме два дні, доволі насичена. У понеділок Арсеній Яценюк зустрівся і мав розмову з президентом Португальської Республіки Анібалом Каваку Сілвою. Окрім того, учора відбулася низка інших зустрічей. Детальніше про офіційний візит голови українського парламенту у наступних номерах нашої газети.

На знімку: зустріч Голови Верховної Ради України Арсенія Яценюка з Головою Асамблеї Португальської Республіки Жайме Гамою.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.