Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко не має наміру подавати у відставку в зв’язку з розпадом коаліції. «Коаліція не розпалася. З неї в односторонньому порядку вийшов Президент з частиною своєї політичної сили», — зазначила вона вчора.

Водночас Юлія Тимошенко запевнила в єдності Кабміну: «Уряд працює надійно, стабільно, без партійної належності». Нині Кабінет Міністрів, за її словами, «єдиний нормально працюючий орган влади в державі».

На вчорашньому засіданні Юлія Тимошенко навіть подякувала міністрам за роботу і зазначила, що завдяки їх злагодженій роботі «у вирі політичних подій Кабінет Міністрів залишається фортецею, основою стабільності». Крім того, за її словами, за вісім місяців 2008 року в Україні зафіксовано зростання ВВП на рівні 7,1 відсотка. А з серпня 2007 до серпня 2008 показник ВВП зріс майже на 11 відсотків. «Це дуже рекордний показник», — переконувала прем’єр у «стабільно зростаючій економіці». Вона підкреслила, що такий показник зростання ВВП зафіксовано за рахунок доданої вартості в сільському господарстві. Так, валова додана вартість сільського господарства, де останні роки спостерігалися стагнація і падіння, зросла на 24,4 відсотка. Прем’єр-міністр зазначила, що в торговельній сфері зростання валової доданої вартості зафіксовано на рівні 10,7 відсотка, сфері транспорту та зв’язку — на 8,3 відсотка, у переробній промисловості — на 7,3 відсотка.

Крім того, вчора Кабмін затвердив план заходів щодо реалізації Європейської хартії малих підприємств. Документ передбачає розробку і ухвалення законів, направлених на зменшення ліцензійованих видів діяльності.

А міністр фінансів Віктор Пинзеник зазначив, що уряд планує залучити кредит ЄБРР у розмірі 500 млн. доларів для оновлення рухомого складу Укрзалізниці. Відповідної домовленості було досягнуто минулого тижня на переговорах у Лондоні.

На знімку: міністр фінансів України Віктор Пинзеник (ліворуч), міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

Фото Володимира РЕПІКА (Укрінформ).