Скорочення столичних районів з десяти до п’яти ні до чого доброго не призведе. На цьому наголосив на вчорашній прес-конференції голова київської міської організації Народної партії, голова Шевченківського району Києва Віктор Пилипишин. «Я не розумію, які можуть бути наслідки від прийняття цього рішення», — зазначив він.

«Якщо влада не прислуховуватиметься до думки киян, то проведемо дослідження», — запевнив голова району. Якщо більшість киян висловиться за референдум стосовно адміністративно-територіальної реформи і розділення повноважень між районними і київською радами, то тоді, переконаний Віктор Пилипишин, його (референдум) треба провести.

Нині питання скорочення районів не обговорюється ні управлінцями, ні експертами, ні киянами. «Рішення приймає команда, яка прийшла до влади і не хоче чути іншої думки, — зазначив голова київської міської організації Народної партії. — Але коли говоримо про демократичний шлях розвитку країни, в тому числі і столиці, то, напевно, інші думки треба враховувати».

Віктор Пилипишин переконаний: тільки мешканці столиці мають вирішувати долю свого міста, а не представники політичних партій. Крім того, за його словами, треба шукати плюси і мінуси кожного рішення влади, особливо, якщо воно стосується життя кожного киянина.