Міська рада Луцька у транспортній галузі запровадила експеримент: допустила до тендера, крім приватних, і комунальні підприємства. Про це розповів під час неформального спілкування з журналістами міський голова Луцька Богдан Шиба.

«Саме в Луцьку маршрутні перевезення вперше почали здійснювати не лише приватні фірми, а й комунальне транспортне підприємство, яке виграло тендер на перевезення в місті, — зауважив міський голова. — І люди забезпечені роботою, і гроші від перевезень поповнюють місцевий бюджет».

Нині, зазначив Богдан Шиба, в Луцьку працює 138 міських автобусів. Відбуваються нові конкурси на право перевезення пасажирів у 2008—2010 роках. Основною умовою таких змагань для перевізників є сертифіковані автобуси міського класу, не менш як на 22 місця. А незручних маломістких мікроавтобусів у місті вже немає.

Крім того, міський голова розповів, що рішенням судів та сесій міської ради у комунальну власність міста повернено дитячу музичну школу та найбільшу в Луцьку котельню. Також уперше було випущено облігації внутрішньої місцевої позики. Окрім того, він заявив, що держслужбовці повинні декларувати не лише свої доходи, а й видатки. Інакше вся боротьба з корупцією буде неефективна.