УЧОРА СТАРТУВАВ ІНТЕРАКТИВНИЙ ТУР НІМЕЦЬКОЇ МОЛОДІ УКРАЇНОЮ, ЗА ЯКИМ СТЕЖИТИМЕ ЄВРОПА В РЕЖИМІ ОН-ЛАЙН. ЗАХІД ПРЕЗЕНТУВАВ ФОНД АРСЕНІЯ ЯЦЕНЮКА OPEN UKRAІNE.

На запрошення Фонду до нас завітали 12 молодих людей з Німеччини віком від 18 до 28 років, оснащених фотоапаратами, відеокамерами та смартфонами. З 16 по 28 вересня вони розділяться на 4 групи і їздитимуть великими та малими містами Сходу, Заходу, Півночі, Центру та Півдня України. Впродовж інтерактивного туру учасники проекту щодня викладатимуть свої враження он-лайн — на порталі, що об’єднує понад сто тисяч німецькомовних користувачів, які матимуть змогу стежити за маршрутом учасників та впливати на нього в Україні шляхом он-лайн голосування. Портал міститиме розповіді учасників проекту та служитиме джерелом інформації про Україну для широкої аудиторії і надалі. Учасники цього проекту були відібрані зі 150 надісланих заявок оголошеного конкурсу.

Цей проект та сучасні технології, переконана Орися Луцевич, директор Фонду Open Ukraіne, допоможуть поширити інформацію про Україну серед німецькомовного населення Європи. Це є унікальний проект, який представляє Україну очима європейців.

Дана Депо, голова міжнародного відділу ВМГО «Фундація регіональних ініціатив», переконана: це гарна можливість пропагувати Україну серед німецької молоді. «Ми прагнемо, щоб українська молодь з її здобутками, досягненнями та прагненнями була впізнаваною в Європі. Цей проект покаже життя української молоді в різних аспектах, а також зробить Україну привабливою для майбутніх партнерств з європейськими державами».

Мотивацією Лукаса Хакельберга, керівника німецької групи та проекту «Європа: Україна-он-лайн!», було дізнатися та розповісти іншим детальніше про найбільшу країну Європи, адже навіть деякі оператори бронювання авіаквитків питають: Київ у Росії чи де? А коли відповідаєш, що це Україна, і тоді лунає відповідь: «Ага, це біля Чорнобиля».