У своєму рідному селі Малі Канівці Чорнобаївського району на Черкащині народний депутат України Микола Томенко організував зелену толоку. Разом з односельцями, з учнями місцевої школи шанований малоканівчанами земляк посадив біля сільського клубу, нещодавно відремонтованого за його сприяння, чудовий дендрологічний парк.

Козацький ялівець, берізки, липи, туї, ялинки, троянди різних кольорів всього понад 550 дерев та кущів — прикрасили центр невеликого, але надзвичайно мальовничого села над річкою Іркліїв. Допомагали сформувати зелене диво фахівці національного дендропарку «Софіївка» з Умані та студенти-біологи Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

— Ми хочемо відродити гарну традицію, — сказав, звертаючись до учасників толоки, Микола Томенко, — коли навесні всі школярі саджали дерева і квіти, влітку доглядали за ними, і кожна школа була як великий квітник. У нас зараз багато економічних і соціальних проблем на селі, однак зробити малу батьківщину охайною і привабливою — це залежить від самих жителів, від їхнього прагнення жити у впорядкованому довкіллі.

Черкаська область.

На знімку: Микола Томенко зі своїми юними односельцями на зеленій толоці.

Фото автора.