Працівники Рахункової палати виявили низку серйозних порушень у фінансовій дисципліні органів міської влади столиці. Про це заявив народний депутат, голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування діяльності київської влади Микола Томенко.

Він звернув увагу на те, що міське керівництво не дало можливості Рахунковій палаті перевірити використання бюджетних коштів, які були передані Києву на виконання столичних функцій, у сумі мільярд гривень. У зв’язку з цим, слідча комісія проситиме Генеральну прокуратуру посприяти усуненню перешкод в роботі працівників Рахункової палати з перевірки використання бюджетних коштів Київською міською державною адміністрацією.

Микола Томенко також повідомив, що комісією направлено низку звернень до міської прокуратури, а також до Генпрокуратури, зокрема стосовно грубих порушень владою Києва вимог земельного та природоохоронного законодавства.

Крім цього, комісія, за словами її голови, не бачить готовності керівництва Києва до нормального діалогу: звернення комісії ігноруються керівництвом Київської міської ради та КМДА, інформація надається не в повному обсязі, вибірково та у максимально відведений чинним законодавством строк.

До речі, після початком агітаційної кампанії на дострокових виборах Київради та київського міського голови, ТСК продовжуватиме працювати. Щоправда, її представники утримаються від публічних заяв та оприлюднення матеріалів комісії.