Зранку в кабінеті Голови Верховної Ради України Арсенія Яценюка відбулося засідання за участю голів усіх парламентських фракцій. Але ні опозиція, ні коаліція так і не дійшли згоди. Коаліція і надалі наполягає на розгляді питання щодо Харківського міського голови, опозиція на такий порядок денний не погодилася. Голова Верховної Ради України запропонував усунути для початку політичні законопроекти, а висунути на обговорення соціальні проекти, а саме: про формування, встановлення та коригування прожиткового мінімуму та запровадження мінімальної погодинної заробітної плати, а потім завершити голосування стосовно Трудового кодексу України в першому читанні.

Коаліція була готова до обговорення зазначених законопроектів, але після розгляду питання щодо Харківського міського голови. Отож жоден із цих законів не набрав би необхідної кількості голосів, а відтак заблокував подальший їх розгляд протягом цієї сесії Верховної Ради. До того ж відсутність у профільного комітету Верховної Ради іншої кандидатури доповідача стосовно Закону про Кабінет Міністрів України, згідно зі статтями 44, 86 Тимчасового регламенту Верховної Ради унеможливила розгляд у п’ятницю цього законопроекту в сесійній залі.

Водночас варто зазначити, що протягом двох сесій Верховної Ради України шостого скликання відбулося 44 пленарні засідання, розглянуто 208 питань та прийнято 37 законів. Також український парламент ратифікував 15 угод. Прийняття таких важливих документів, як закони України «Про державний бюджет України», «Про ратифікацію Протоколу про вступ України до СОТ» (за таке рішення проголосували 411 народних депутатів); «Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2008 році для участі в багатонаціональних військових навчаннях» (за таке рішення проголосували 363 народні депутати); «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»; нові правила усиновлення; скасування чинної редакції Закону «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти» та інше показало спроможність народних депутатів об’єднуватися навколо розв’язання загальнонаціональних важливих проблем. Наступне пленарне засідання Верховної Ради заплановано на 12 травня 2008 року.

Прес-секретар Голови Верховної Ради України.