Нещодавно на порозі корпункту «Голосу України» з’явився молоденький міліціонер. Чемно привітавшись, він представився дільничним інспектором і вручив свою візитну картку. Такі відвідини немало подивували, адже вперше за багато років бачила свого дільничного наяву, як і мої сусіди. Кому ми зобов’язані таким сюрпризом? Хто вирішив зробити міліцію ближчою до народу?

— На Івано-Франківщині зараз проводиться операція під умовною назвою «Візит», — пояснив начальник ЦГЗ УМВС в області Василь Гультайчук. — Її метою є налагодження партнерських стосунків з населенням, підвищення обізнаності працівників міліції з ситуацією на місцях. У ході «Візиту» дільничний інспектор має обійти кожну оселю закріпленого за ним населеного пункту і вручити мешканцям свої візитівки. Робиться це для того, щоб кожен прикарпатець знав свого дільничного міліціонера і міг з ним у разі потреби оперативно зв’язатися. Правоохоронці сподіваються, що громадяни не зловживатимуть «доступністю» дільничних і без серйозної потреби їх не турбуватимуть.

Міліція також почала розміщувати інформацію про дільничного інспектора на видних місцях населених пунктів: у крамницях, будинках побуту, школах тощо, адже вона може знадобитися й гостям Прикарпаття. Також плануємо розташувати її при виїзді чи в’їзді в населені пункти. Візитні знаки дільничних інспекторів єдиного зразка поруч з дорожніми покажчиками вже розміщено в чотирьох районах та двох містах області.

За словами заступника начальника УГБ УМВС України в області Івана Зіня, на Івано-Франківщині є 730 населених пунктів, а в районних підрозділах органів внутрішніх справ працює лише 322 дільничних інспектори. Тож навіть за великого бажання дільничний не завжди може щодня бувати в тому чи іншому населеному пункті. Телефонні дзвінки можуть виручити його в таких ситуаціях — підказати, де потребують його допомоги, тримати в курсі подій на території сіл і міст, оперативно на них реагувати.

Івано-Франківська область.