Бокс. Як ми вже повідомляли, 19 квітня в Києві Юрій Нужненко проведе перший захист свого титулу «тимчасового» чемпіона світу в напівсередній вазі (до 66,6 кг) за версією WBA. Суперником броварчанина буде Ірвін Гарсіа з Пуерто-Ріко.

Сам Нужненко разом із Володимиром Кличком провели прес-конференцію (про це ми також повідомляли). Пан Кличко цього разу виступав як один із керівників промоутерської компанії «K2 East Promotіon».

Сьогодні в Україні знаменний день, — сказав він. — Знаменний він насамперед тим, що вперше в Києві проводиться прес-конференція, присвячена майбутньому бою за звання чемпіона світу. Юрій Нужненко, як чемпіон, котрий захищатиме свій титул, гідний чемпіонського суперника. А в суботу ми станемо свідками прекрасного боксерського вечора із прекрасною програмою. З Юрієм Нужненком ми в юнацтві провели разом дуже багато часу, оскільки тренувалися в одній спортивній школі в Броварах, у того само тренера, Олександра Поліщука. Разом ми провели досить багато часу й знаємо про бокс дуже багато, тому я вірю, що Юрій не тільки захистить титул чемпіона світу, а й зможе провести бій зі знаменитим Мігелем Котто.

Промоутер «K2 East Promotіon» Вадим Бухкалов бачить навіть певний позитив у тому, що суперником українця стане боксер із Пуерто-Ріко: «Мігель Котто, чинний чемпіон світу WBA, на бій з яким ми розраховуємо вже цього року, — також пуерторіканець. Отож для Юрія це буде своєрідна репетиція».

Більшість запитань адресувалася Володимирові Кличку. Він розповів, що збирається привезти до Києва Тоні Томпсона, з яким він битиметься 12 липня. Щоправда, це буде лише спільна прес-конференція перед поєдинком. Прокоментував Володимир також інформацію про те, ніби команда Повєткіна пропонувала йому за бій з російським боксером п’ять мільйонів євро: «Ви бачили коли-небудь, щоб хвіст махав собакою? Я — чемпіон світу, а Повєткин — лише претендент. Тому не він диктуватиме умови».

На знімку: Володимир Кличко, Юрій Нужненко, Олександр Поліщук (тренер Юрія) і Вадим Бухкалов.

Фото з сайту Boxnews.com.ua.