Корюківський центр поштового зв’язку №4 традиційно бере активну участь у всеукраїнській акції «Голос України» — в кожну родину!» і багато років поспіль не залишає шансів на перемогу своїм потенційним конкурентам. 

Ось і цього разу за підсумками передплати на перше півріччя листоноші, оператори ЦПЗ досягли одного із найвищих показників в Україні — за їх сприяння маємо у населених пунктах півночі Чернігівщини 1555 передплатників газети Верховної Ради України. Лідери всеукраїнської акції багато літ дбають про те, щоб вчасно доправити «Голос України» у найвіддаленіші села Корюківського, Щорського, Семенівського та Новгород-Сіверського районів. Зрозуміло, це одна із вагомих причин, чому парламентське видання має в деяких населених пунктах чимало читачів. Так, наприклад, у Бириному «Голос України» читають 64 передплатники, у Холмах — 50. По 20—30 читачів парламентського видання є у Савинках, Жадовому, Петрівці, Кучинівці, Ковпинці, Лизунівці та Погорільцях.

Загальний разовий маршрут поштових автівок з «Голосом України» на півночі Чернігівщини становить майже 2300 кілометрів!

Далі безпосередньо до читачів вирушають у дорогу 240 листонош. Деяким з них доводиться доставляти періодику, в тому числі парламентське видання, їдучи на велосипедах по 15—23 кілометри. Колективи 80 відділень зв’язку активно пропагують серед населення  місцеві і загальнодержавні видання. І у такий спосіб дбають про зростання доходів зв’язківців, поштового відомства і, відповідно, забезпечення власного заробітку. Відходять у минуле листи, телеграми, а тому, щоб зберегти мережу доставки пенсій, свіжої преси, листоноші роз’яснюють місцевим жителям, як важливо не забувати передплачувати державні та місцеві видання. Зазначимо, що у малонаселеному регіоні, який обслуговує ЦПЗ №4, нині отримують 85 567 газет і журналів!

— У нас середня насиченість передплати на одного жителя становить 0,87 примірника, а в Корюківському районі — 0,95, — каже начальник Корюківського центру поштового зв’язку №4 Олександр Якушин. — І це при тому, що в Україні цей показник становить 0,31.

Секрет успіху поштовиків, які беруть активну участь в акції «Голос України» — в кожну родину», і в колективній турботі про технічне переоснащення своїх робочих місць. Шістнадцята перемога додала поштовому підприємству та його працівникам два потужні багатофункціональні комплекси-принтери для роботи. Завдяки цьому та попереднім виграшам у ЦПЗ встановлено майже 25 відсотків комп’ютерного обладнання від «Голосу України». Погодьтеся: серйозне доповнення!

Конкурс-акція триває. Поштовики з інших областей є його активними учасниками, були серед них і переможці. Тож можна сподіватися, що корюківський досвід їм стане в нагоді, заохотить до активнішої співпраці з парламентським виданням.

Фото Володимира АВДІЄВСЬКОГО.

Начальник Корюківського центру поштового зв’язку №4 Олександр Якушин (у центрі) та його колеги горді, що знову отримали перемогу у всеукраїнській акції «Голос України» — в кожну родину!»