Нещодавно в залах Національної спілки художників України з успіхом пройшла виставка п’яти донецьких художників-ювілярів, де експонувалася і колекція робіт народного художника України Юрія Зорка. До цього у нього була велика виставка-звіт у Донецьку, інших містах.

І ось днями черговий вернісаж — Донецький будинок працівників культури влаштував виставку його акварелей. Юрій Валентинович представив понад сорок робіт, зроблених ще у вісімдесяті роки під час поїздок у складі творчих груп мальовничими місцями Таймиру, Камчатки, Уралу, Єнісею.

Та не тільки далекі красоти приваблюють митця. Незважаючи на неймовірну працездатність, постійну участь у численних виставках, Зорко ще й добрий організатор. Двадцять років тому він об’єднав навколо себе колег-однодумців у групу «Донецький пленер», яка вже побувала у багатьох місцях, і не тільки рідного регіону, регулярно звітуючи перед глядачем новими творами.

Донецька творча спілка готується цього року відзначити своє 60-річчя — і виставка народного художника Ю. Зорка стала ще одним помітним кроком на шляху до цієї дати.

Микола КАПУСТА.

Дружній шарж автора.