У Полтаві презентували книгу Віталія Ханка «Мистецтвознавча думка на Полтавщині» (на знімку). Це — подія, адже в світі одним з показників добробуту нації є кількість мистецтвознавчих книжок на душу населення! У нас, як правило, подібну розкіш дозволяє собі лише столиця.

Книгу презентували в обласному краєзнавчому музеї. Автор — заслужений працівник культури, член Спілки художників України. Працював заступником директора з наукової роботи у Полтавському художньому музеї, нині викладає в Полтавському національному технічному університеті. Він автор дев’яти книжок, 26 каталогів, співавтор семи енциклопедичних і словникових видань.

«Мистецтвознавча думка на Полтавщині» з’явилася на замовлення управління у справах преси та інформації ОДА, за кошт облбюджету. У книзі подано плин регіональної мистецтвознавчої науки від 80-х років XІX до початку XXІ століття, творчий доробок істориків, культурних діячів, журналістів, літераторів та аматорів. Долучено реєстр дослідників і популяризаторів мистецтва з переліком їхніх наукових праць, публікацій.

Полтава.

Фото автора.