Чергову акцію протесту проти безчинств правоохоронних органів провела днями столична громадськість (на знімку). Понад 50 її учасників пікетували будівлю Міністерства внутрішніх справ. Основна їхня вимога — притягнення до кримінальної відповідальності працівників міліції, які відверто підтримують терористів на сході країни.

Активісти організували безстрокову фотовиставку, на якій представили факти злочинів правоохоронців у Донецькій області. На двох стендах світлини з подій 4 травня, де три чоловіки в формі вартових порядку на будівлі міліції змінюють прапор Донецька на «ДНР». А також події 13 березня, коли було вбито свободівця Дмитра Чернявського. На всіх фотографіях видно, як міліціонери стоять біля озброєних терористів посеред вулиць та під час мітингів.

— Ситуація у Донецьку вкрай складна. Жителі схвильовані, сховищ у місті немає, якщо почнуться бойові дії, людям просто нікуди подітись. Мало того, місцева міліція або саботує роботу, або відверто виступає на боці сепаратистів, — розповідає один із учасників акції Вадим. — Ці факти для нас, городян, є очевидні. 

Представники правоохоронних органів стоять на блокпостах разом із сепаратистами, носять георгіївські стрічки, розвішують російські триколори, міські жителі не відчувають підтримки з їхнього боку. Нам не зрозуміло, чому й досі ніхто з керівників донецької міліції не покараний? 

Адже в Донецьку є чимало патріотів, готових захищати країну, чому влада відкрито цього не помічає, а продовжує підтримувати сепаратизм за наші кошти?

Донецький будівельник Ігор прийшов під стіни головного відомства на милицях. У нього було травмовано праву ногу під час сутички із сепаратистами 13 березня. Чоловік розповідає, що змушений був тікати із Донецька через погрози з боку бойовиків та місцевої міліції. «Зрозумійте, правоохоронців у Донецьку немає. Жоден із них не повинен отримувати зарплату з бюджету України, — зазначив він.

Один із організаторів акції Ігор Луценко стверджує: «Міліція на боці сепаратистів, оскільки отримують накази від свого керівництва. Аби переконатись в цьому, достатньо сісти за кермо автомобіля і проїхатись увечері містом. На власний відеореєстратор ви зможете зафіксувати безліч підтверджень цим фактам».

До активістів вийшов радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко. «Нині ми й справді маємо складну ситуацію — серед працівників правоохоронних органів є зрадники. Скажімо, той самий пан Івакін, який визнав себе міністром оборони «ДНР». Сьогодні його злочин визнаний, і він несе покарання. Ми виявляємо порушення і намагаємося реагувати на них. Я переконаний, що по завершенні АТО всі винні, в тому числі й працівники правоохоронних органів, понесуть свої покарання. Зараз на сході країни ми перебуваємо в умовах воєнних дій. Більшість працівників міліції діють відповідно до ситуації, в якій знаходяться, — зазначив він.

Фото ГС Євромайдану.