За підозрою в розкраданні бюджетних коштів в особливо великих розмірах затримано заступника міського голови Дніпропетровська з питань діяльності виконавчих органів, директора департаменту комунального господарства й капітального будівництва міськради Володимира Л. Про це повідомив журналістів в. о. заступника голови облдержадміністрації Святослав Олійник.

За його словами, чиновник задекларував за минулий рік доходи в розмірі лише 48 тисяч гривень. При цьому він має великий будинок, півгектара землі, 25-метровий басейн та інші блага.

— У результаті дій податкової міліції Володимира Л. затримали, у нього проведено обшуки, — заявив Святослав Олійник. — Доведено, приміром, «відмивання» дванадцяти мільйонів гривень на ремонті й експлуатації автомобільних доріг.

Також затримали керівника однієї з комерційних структур міста, задіяного у корупційному ланцюгу.

— В останні два роки департамент ЖКГ міськради проводив тендери, в яких перемагали тільки дві фірми, — підкреслив заступник голови ОДА. — Наприклад, одна з них одночасно займалася і протизсувними заходами, і ритуальними послугами, і співробітничала із «Зеленбудом».

Святослав Олійник озвучив і розміри зарплат керівників комунальних підприємств міста. Так, директор близьких до банкрутства «Дніпропетровських тепломереж» призначив її собі в розмірі 25 тисяч гривень на місяць, а керівник «Зеленбуду» -»усього» десять тисяч.

Облдержадміністрація ініціювала проведення аудитів за всіма напрямами роботи в Дніпропетровську та інших містах. Мета — виявити корупційні схеми витрати бюджетних коштів. Як повідомили в прокуратурі області, досудовим розслідуванням установлено, що службові особи Департаменту комунального господарства і капітального будівництва Дніпропетровської міської ради з 2012 по 2014 рр. незаконно заволоділи бюджетними коштами шляхом проведення фінансово-господарчих операцій з використанням фіктивних підприємств.

За словами начальника управління правозахисної діяльності, протидії корупції і злочинності в сфері транспорту Олександра Панченка, фактично підтверджені факти розкрадання десяти мільйонів гривень бюджетних коштів. 

Найближчим часом буде дана оцінка законності використання зазначеним департаментом усіх «освоєних» протягом трьох років грошей, а це — два мільярди гривень.

 

Дніпропетровська область.