Протягом двох років жодного серйозного інфраструктурного проекту в галузі транспорту, житлово-комунальної та енергетичної безпеки Києва не реалізовано.

Навіть не виконано те, що профінансовано урядом. Про це заявив на вчорашній прес-конференції народний депутат Микола Томенко (Блок Юлії Тимошенко), голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування обставин порушення Конституції і законів київською владою.

«Нині ми направили 4 звернення до міської прокуратури, 10 — до Генпрокуратури і близько 10 — до районних адміністрацій», — повідомив він. Водночас голова ТСК сказав, що більшість прийнятих міської владою рішень — «корупційні» чи «незаконні».

Серед основних загроз і проблем у розвитку Києва — неосвоєння коштів. Приміром, на 1 січня 2008 року Київ забезпечений лічильниками гарячої води на 25 відсотків, а теплової енергії — на 28. Низькими темпами триває ремонт та реконструкція теплових мереж.

Крім того, за словами Миколи Томенка, транспортні проекти і проекти, пов’язані з підготовкою до Євро-2012, — зірвані. Викликає занепокоєння і приватизація приміщень у центрі міста без аукціонів. Не реалізований повністю і жоден «екологічний» проект.

Стурбований парламентарій і генеральним планом Києва. Так, за матеріалами службового розслідування комісії Кабміну, до генплану в 2004 році вносилася одна зміна, 2005-му — вісім, 2006-му — 14, 2007-му — 96. «Це катастрофічні наслідки для столиці», — зазначив депутат і додав, що Київ треба врятувати від хаосу управлінських рішень.