Футбол. Документ про створення Прем’єр-ліги українського футболу, як відомо, не підписали представники кількох футбольних клубів вищої ліги. Заява «Дніпра» і «Металіста» про те, що на зборах вони не були присутні, оскільки вважають їх проведення передчасним, породило чимало чуток і викликало різку реакцію прихильників швидкого створення цієї структури.

Президент київського «Арсеналу» і один із членів Наглядової ради створюваної української Прем’єр-ліги Вадим Рабинович, наприклад, заявив, що наступний сезон харківський «Металіст» може почати в першій лізі. «Металіст» принципово проти створення української Прем’єр-ліги. Керівництво клубу надіслало листа, в якому висловлює думку, що створення Прем’єр-ліги є передчасним. Така позиція суперечить рішенню всіх президентів клубів вищої ліги.

Реакція на таку різку заяву не забарилася. Заступник голови Харківської облдержадміністрації, перший віце-президент Федерації футболу України Сергій Стороженко повідомив кореспонденту «Голосу України», що футбольний клуб «Металіст» обов’язково увійде до складу Прем’єр-ліги на радість усім уболівальникам, найімовірніше, найближчого вівторка. Адже це —добровільне об’єднання. Харківський футбол не проти його створення, а проти таких стислих термінів, що початково були передбачені для його юридичного оформлення, підкреслив він.

Пан Стороженко також зазначив, що і керівництво харківського клубу, і його засновники зважено поставилися до справи створення Прем’єр-ліги і вважають, що народження нового футбольного утворення не може звестися лише до зміни вивіски. «Керівництво клубу доручило юристам, іншим фахівцям ретельно вивчити статутні документи і внести зауваження, якщо такі будуть, як і просили члени Наглядової ради. Але вивчити за два дні об’ємистий пакет документів, де йдеться про права, обов’язки, умови співіснування нової структури, телевізійні і комерційні права, регламент змагань, взаємини з УЄФА, ФІФА і Федерацією футболу України, дисциплінарні та безліч інших питань — неможливо. Ми попросили час. І я гадаю, що на найближчих зборах засновників нашу і позиції інших іменитих футбольних клубів країни буде заслухано, враховано, внаслідок чого український футбол придбає більше, аніж втратить».

Харків.