Футбол. Позавчора відбувся традиційний день «відкритих дверей» в клубі «Динамо» (Київ). Журналісти мали нагоду поспілкуватися з гравцями, подивитися тренування і поставити запитання тренерові чемпіонів Юрію Сьоміну.

Зокрема, Юрій Павлович розповів, як команда готується до чергового матчу чемпіонату проти «Таврії». На жаль, є травмовані — Діакате, Бангура, Несмачний, Допілка. Кожен має конкретні проблеми. Вони лікуються, але з сімферопольцями не зіграють. Хоча наставник наголосив, що у згаданих футболістів є гідна заміна.

Представники ЗМІ стали також свідками підписання контракту про співпрацю між ТОВ ФК «Динамо» (Київ) і компанією «Торговий дім «НІКО». За умовами договору Торговий дім «НІКО», який є офіційним імпортером Mіцубісі Moторз в Україні, Білорусі і Молдові, стане офіційним постачальником автомобілів для ФК «Динамо» до кінця червня 2009 року.

Після завершенні офіційної частини президент ФК «Динамо» (Київ) Ігор Суркіс сказав: підписання контракту між ФК «Динамо» (Київ) і компанією «Торговий дім НІКО» багато про що говорить. «Динамо» — це команда, широко відома не тільки в Україні, а й у Європі. «Я дуже задоволений, що керівники ТД «НІКО» звернули на нас увагу, і сподіваюсь на довгострокове співробітництво», — зазначив Ігор Суркіс.

Водночас президент компанії «Торговий дім «НІКО» Станіслав Ніколайчук зазначив, що сьогоднішня зустріч — черговий крок на шляху до перемоги українського футболу. Перший крок зроблено кілька місяців тому, коли було підписано угоду між компанією «Торговий дім «НІКО» і Федерацією футболу України про довгострокову співпрацю. Ми не випадково всесторонньо підтримуємо український футбол — уклали договір із найтитулованішим клубом країни, кузнею кадрів для збірних різних вікових категорій.

Згідно з домовленістю, ТД «НІКО» протягом 2008 року зобов’язується надати для потреб ФК «Динамо» (Київ) партію автомобілів Mіцубісі. «Я впевнений, що ці автомобілі допоможуть славетному клубові здобути нові гучні перемоги в Україні та Європі», — наголосив президент компанії. Він зауважив, що підтримка українського футболу — один із пріоритетних напрямків діяльності «НІКО».

Окрім того, президент компанії «Торговий дім «НІКО» Станіслав Ніколайчук вручив президенту ФК «Динамо» (Київ) Ігорю Суркісу ключі від новенького Mіцубісі «Галант», а головному тренеру команди Юрію Сьоміну презентував Mіцубісі «Грандіс».

На знімку: Юрій Сьомін — вправний водій.

Фото Андрія ЛУКАЦЬКОГО.