Верховна Рада плідно попрацювала протягом тижня: прийняла ряд важливих законів. Уряд, у свою чергу, також провів два засідання Кабінету Міністрів. Однак, як то кажуть, інтрига зріє. Скажімо, урядова постанова про проведення земельних аукціонів викликала критику не тільки опонентів і працівників секретаріату Президента, а й колег по коаліції. В’ячеслав Кириленко, лідер фракції «Наша Україна—Народна самооборона» закликав провести раду коаліції і зстеріг БЮТ від односторонніх дій. Натомість Юлія Тимошенко продовжує палко запевняти в тому, що єдність демократичної коаліції буде збережена.

Щоправда, як свідчить підготовка до виборів столичного голови і Київради, єдність ця лише на словах. БЮТ таки висунув свого кандидата на посаду київського градоначальника. Ним став Перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов. Окремою колоною на чолі з міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком іде в похід за голосами киян «НУ—НС». Окрім Миколи Катеринчука, який вирішив балотуватися на посаду міського голови, а ще хоче випробувати сили Європейської партії, яку він очолює, подався «кандидатувати» і колишній градоначальник Олександр Омельченко.

Отож, на думку багатьох аналітиків, усі шанси перемогти у Києві має... Леонід Черновецький, з яким так боролися і БЮТ, і «Наша Україна—Народна самооборона».