Таку цифру оприлюднив начальник ГУ МВС України в Донецькій області Микола Купянський. Названі особи або раніше притягалися до відповідальності за згвалтування неповнолітніх, або відбувають покарання, або перебувають під слідством.

Тривають пошуки зловмисника, якого підозрюють у серійних згвалтуваннях дітей за допомогою уколів снодійного. Як повідомлялося, педофіл пересувається на автомобілі із затемненим склом і очікує на дітей перед навчальними закладами. «Є деякі просування, але багато не з’ясовано, — розповів журналістам начальник обласної міліції. — Не буду лякати цифрами, скільки людей допитали. Уже складено понад 40 томів оперативної справи». Під час розшуку правоохоронці затримали ще двох осіб, яких звинувачують у згвалтуванні неповнолітніх. Керівник міліції звернувся до преси із проханням ще раз розмістити фоторобот зловмисника, котрий перебуває в розшуку. З часу першого оприлюднення прикмет нових випадків згвалтування дітей за допомогою ін’єкцій не зафікcовано.

За словами М. Купянського, прокуратура області порушила кримінальну справу стосовно осіб, які приховували злочини, скоєні педофілами. Звільнено з посад чотирьох начальників міських та районних відділів міліції, притягаються до відповідальності 25 співробітників, через чиї руки проходили кримінальні справи про згвалтування дітей.