Працівникам ракетно-космічної галузі України

Прийміть щирі вітання з професійним святом — Днем працівників ракетно-космічної галузі України.

Ракетно-космічний комплекс є одним із провідних і конкурентоспроможних у структурі промислового виробництва України. Без перебільшення можна сказати, що він, маючи значний науково-технічний, виробничий і кадровий потенціал, значною мірою впливає на розвиток машинобудівної галузі, економіки держави загалом, стверджує авторитет України у світі.

Цілеспрямованість, пошук нового, наполегливість керівників галузі, самовідданість і високий професіоналізм керівників промислових підприємств, організацій та установ, завжди були характерними рисами ракетобудівників.

Космічна діяльність дає змогу сформувати Україні позитивний імідж: розвиненої, з потужним науковим і технічним потенціалом, високотехнологічної держави.

Останніми роками було знайдено нові форми співпраці з провідними аерокосмічними фірмами світу, встановлено плідні контакти з Європейським космічним агентством, Європейською комісією, що дало змогу залучити в Україну значні іноземні інвестиції. Підприємства ракетно-космічного комплексу беруть участь у реалізації багатьох міжнародних космічних проектів, серед яких — «Морський старт», «Дніпро», «Циклон-4», «Наземний старт», міжнародна космічна станція тощо.

На підприємствах галузі розпочато процес реструктуризації, впровадження космічних технологій у виробництво конкурентоспроможної продукції.

Активні дії підприємств космічної галузі на світовому ринку космічних послуг надають впевненості, що економіка України — на правильному шляху реформування та поступового піднесення.

Бажаю всім працівникам галузі і надалі примножувати славу українських ракетобудівників, творити нові космічні проекти на благо українського народу.

Голова Верховної Ради України Арсеній ЯЦЕНЮК.

***

Шановні друзі!

Прийміть щирі поздоровлення з професійним святом — Днем працівників ракетно-космічної галузі України і Всесвітнім днем авіації та космонавтики.

Ракетно-космічний комплекс України — це значна база розробки і застосування новітніх технологій, могутній рушій науково-технічного прогресу, який повною мірою впливає на розвиток економіки країни, зміцнює її позитивний імідж у світі як космічної держави.

Завдяки самовіданній праці та професіоналізму всіх працівників галузі наша держава утверджується як країна величезних технічних можливостей у створенні космічних проектів.

Підприємства ракетно-космічної галузі беруть участь у реалізації багатьох міжнародних проектів, серед яких проекти нового століття: «Морський старт», «Дніпро», «Наземний старт». Реалізується україно-бразильський проект створення космічного ракетного комплексу «Циклон-4».

Шановні друзі! Бажаю всім вам міцного здоров’я, людського щастя, нових виробничих здобутків для блага Української держави.

Наталія КОРОЛЕВСЬКА,голова Комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва.