Загроза чи можливість

Інститут Горшеніна провів «круглий стіл» на тему «Євро-2012: загроза чи можливість?», на якому зібралися представники держави, громадських організацій і приватних інвесторів. Зокрема, член Національного олімпійського комітету, депутат Київради Віталій Кличко, президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, глава Національного агентства з питань підготовки й проведення Євро-2012 Євген Червоненко, член Конституційної ради при Президенті України Дмитро Видрін, глава ради директорів інвестиційної компанії «XX століття» Лев Парцхаладзе, експерт із питань проведення Євро-2012 Вікторія Лаврентьєва та керівник інформаційного управління ФФУ Сергій Васильєв.

Григорій Суркіс переконаний: сьогодні некоректно говорити про нездатність української влади об’єднати зусилля для виконання гарантій, які було дано УЄФА. «Я не сумніваюся, що Євро-2012 може повністю змінити життя наших дітей і онуків».

Євген Червоненко вважає, що на сьогодні для України існують дві основні проблеми підготовки до Євро-2012: автобани і аеропорти.

«Чемпіонат прийде й піде, а дороги, які збігаються з основними транспортними коридорами країни і є частиною програми Президента «Шляхи України», — це те, що може перевернути наше з вами життя». Пан Червоненко також вважає за необхідне передати аеропорти з державної до комунальної власності. Найліпше підготовленими до прийняття чемпіонату Європи він вважає Донецьк і Дніпропетровськ. Далі за ступенем готовності йдуть Харків і Одеса. А найбільшу тривогу викликають Київ і Львів.

Турнірна хроніка

Футбол. Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу. Матчі у відповідь. 9 квітня.

«Барселона» (Іспанія) — «Шальке-04» (Німеччина). 1:0. Барселона. «Камп Ноу». 75 000 глядачів. Гол: Туре, 43. Перший матч — 1:0.

«Манчестер Юнайтед» (Англія) — «Рома» (Італія). 1:0. Манчестер. «Олд Траффорд». 74 423 глядачі. Гол: Тевес, 70. На 30-й хвилині де Россі («Рома») не реалізував пенальті. Перший матч — 2:0.

У півфіналі зустрінуться «Барселона» і «Манчестер Юнайтед».

Підписалася лише дюжина...

Позавчора в Києві представники дванадцяти з шістнадцяти футбольних клубів вищої ліги підписали протокол про створення Прем’єр-ліги України. У тих зборах не брали участі представники «Дніпра» (Дніпропетровськ), «Кривбасу» (Кривій Ріг), « Нафтовика-Укрнафти» (Охтирка) і «Металіста» (Харків). У кожного були свої причини.

Ця, безумовно, неординарна подія викликає й чимало запитань. Зокрема, чому «пакт» за окремі клуби підписували не перші особи? Чи вдастся умовити тих, хто не пристав до коаліції, пристати до неї? Зрештою, як на все це прореагує ФФУ?..