Виявляється, навіть непрацююче багато років підприємство може займатися благодійністю. Щоправда, мова не про допомогу інвалідам, стареньким чи хворим. Державне підприємство «Дирекція Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд», що розташовується в Долинській, несло витрати з податку на землю, на якій стоять об’єкти нерухомості сторонніх юридичних осіб.
Це з’ясували ревізори обласної Держфінінспекції. Як повідомляє прес-служба інспекції, завдяки вжитим заходам до місцевого бюджету територіальної громади вже надійшло 1 млн. 82 тис. грн. Матеріали ревізії передані до правоохоронних органів.
А тим часом підприємство мало кредиторську заборгованість з зарплати за 2013 рік та за електроенергію, яку повністю погашено з державного бюджету. Так само виплачена заробітна плата та сплачені відповідні нарахування на заробітну плату за січень 2014 року
 Довідка
Криворізький гірничо-збагачувальний комбінат окиснених руд (КГЗКОР) запроектований у 1984 р. інститутом «Кривбаспроект». Згідно з проектом продуктивність виробництва лише першої черги мала становити 26,4 млн. тонн продукції за рік. Будівництво в Долинській промислового гіганта міжнародного значення, Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд, розпочиналося кількома державами (Румунія, Чехословаччина, Німеччина, СРСР) майже тридцять років тому. Але так і не закінчилося. Уже багато років підприємство є тягарем державного бюджету, який, як то кажуть, важко нести, але не можна кинути.