Англійські вболівальники ще перед початком чемпіонату були налаштовані не надто оптимістично щодо виступу своєї команди в Бразилії. Багато хто вважав, що чвертьфінал буде для «Трьох левів» відмінним результатом. Але оновлена команда Роя Ходжсона, схоже, навіть не виконає мінімального завдання — виходу до плей-оф. Два матчі — дві поразки.
Усі плани та мрії жителів Англії зруйнував їхній добрий знайомий — Луїс Суарес, котрий вразив суперника в самісіньке «серце» дуплетом. Повернення цього нападника після лікування кардинально змінило гру уругвайської команди.
Незважаючи на невисокі швидкості в першій половині зустрічі, команди порадували вболівальників гострими моментами. Стовідсоткові шанси мали Крістіан Родрігес, Едінсон Кавані та Вейн Руні. Однак гол відбувся лише одного разу, і його забив Суарес.
Саме цього форварда «Ліверпуля» надто чекали уругвайські вболівальники, саме його так не вистачало південноамериканській збірній у поєдинку проти Коста-Рики. Луїс спочатку не вражав своїми діями, рідко брав на себе гру. Але перший свій момент нападник реалізував бездоганно, не залишивши Джо Гарту жодного шансу.
Другий тайм почався під диктовку підопічних Оскара Табареса, але з кожною хвилиною англійці впевнено і цілеспрямовано прибирали ініціативу до власних рук. Тому з середини другої половини зустрічі уругвайці були притиснуті до власних воріт, які, зрештою, не відстояли. Руні чудово відгукнувся на передачу з флангу від Глена Джонсона і зрівняв рахунок.
Гол додав сил англійцям, які понеслися вперед створювати нові моменти. Однак реалізувати свої шанси вони не змогли, за що знову були покарані Суаресом. Вискочивши сам на сам із Гартом, уругваєць оформив дубль і приніс своїй команді перемогу.
 
*** 
У квартеті С в другому турі зустрічалися лідери групи — Колумбія та Кот-д’Івуар. Переможець практично забезпечував собі вихід із групи, а переможений давав надію переслідувачам — Греції з Японією.
Гра, як кажуть, вийшла. Хоча тайми були різними. До перерви шансів забити в обох команд практично не виникало. Друга половина починалася приблизно на такій самій хвилі: на високих швидкостях, особливо з боку південноамериканців. Але ворота залишалися на замку.
Однак ініціативою поступово заволоділи колумбійці. І згодом отримали від такої активності солідні дивіденди: Гамес Родрігес після подачі з кутового виграв боротьбу в повітрі у Дідьє Дрогба, котрий щойно вийшов на заміну, і влучно пробив головою. Минуло лише шість хвилин, і той самий Родригес, відібравши м’яч на чужій половині поля, почав стрімку атаку, яку успішно завершив свіжий Гуан Кінтеро.
Та івуарійці повернули інтригу дуже швидко. Жервіньо видав фантастичне соло:  на лівому фланзі він на швидкості обіграв кількох опонентів, увійшов до карного майданчика і надіслав м’яч у ближній кут. «Слони» у час, що залишився, зрозуміло, насіли на колумбійські ворота, однак вирвати нічию так і не змогли. Хоча Саломон Калу, котрий з’явився на полі, був близький до мети після передачі Жервіньо.
Усі чекали результату поєдинку Японії з Грецією. Нічия дуже обрадувала колумбійців, які, маючи в активі шість очок, забезпечили собі дострокове потрапляння до плей-оф. У заключному турі в цьому квартеті Японія зіграє з немотивованою Колумбією, а греки поборються з івуарійцями. А поки що Колумбія з двома перемогами у двох матчах є одноосібним лідером групи С.

Оце той Луїс Суарес, котрий не пожалів Англію, де працевлаштований.

Колумбієць Гамес Родрігес відкрив рахунок у матчі проти збірної Кот-д’Івуару.

Фото www.uefa.com.